Kleur Op Maat – BNS Technics zet in op de jeugd

Kleur Op Maat – BNS Technics zet in op de jeugd

In de bedrijfshal van Kleur Op Maat in Olen werd deze avond het Kleur Op Maat-BNS Technics Cycling Team voorgesteld. Het enige team in België dat enkel uit dames bestaat, een team waar fun en groeien centraal staan. Toch heeft het team heel wat talent in haar rangen.

Kleur Op Maat-BNS Technics zet in op de jeugd.  Anke Van Rompay, Yenthe Boons, Sara Beeckmans en Ceylin Alvarado krijgen de kans om zich de komende jaren in een ontspannen sfeer te ontplooien.  Maar ook gevestigde waarde Gertie Willems krijgt in haar laatste seizoen nog alle kansen. Willems starte het seizoen met ambitie. Deze maakte ze meteen waar en behaalde haar eerste zege van het seizoen in De Moedige Veldrijder. Een klassement waar ze voor de laatste keer een gooi wil doen naar de eindzege.

Birgit Massagé combineerde vorig seizoen triatlon en veldrijden. Ze won afgelopen seizoen heel wat aan techniek en wil deze lijn dit jaar verder zetten. Jonkie Sara Beeckmans vervoegde afgelopen januari het team. Zij kampt echter met een knieprobleem veroorzaakt door een achterblijvende groei. Beeckmans wil dit seizoen vooral genezen.

Troeven voor de toekomst

Met Ceylin Alvarado en Eva Vallentini hebben ze twee troeven in handen voor de toekomst. Vallentini kwam over van de weg. “Ik wil vooral in België crossen omdat ik dit zeer fijn vindt, dit door de talrijke toeschouwers die ons week na week aanmoedigen.” Zelf stelt ze een doel voor dit jaar. “Naast het beleven van veel plezier wil ik graag de strijd aan gaan met de dames van de top tien.”

Ceylin Alvarado kende vorig jaar heel wat knieproblemen en reed maar acht wedstrijden. Deze verliepen zeer goed en zo sprong ze in het oog van de ploegleiding. “Ik verloor anderhalf jaar door een blessure. Vorig jaar maakte ik grote stappen en ik ben dan ook heel erg blij dat ik in deze ploeg mijn kansen krijg. Ik hoop dit jaar in de top vijftig van de UCI- ranking te geraken. Ook hoop ik op een selectie voor het EK en het WK.”

Nieuwe renster met heel wat talent

Joyce Heyns, Belgisch kampioen bij de dames junioren, zal het team vervoegen. Heyns heeft sinds begin deze week een akkoord, echter is het nog niet zeker of ze voor 1 januari 2017 voor het team uit zal komen. Veel zal afhangen of ze van haar huidige team de overstap mag maken.

“Ik kreeg afgelopen zomer heel wat aanbiedingen en koos uiteindelijk voor deze ploeg. Ik mocht deelnemen aan de stage en leerde het team kennen. Al snel viel op de het een heel erg samenhangend team is. Een team waar de brug tussen rensters en bestuur zeer klein is.” Zelf stelt ze een beperkt aantal doelen. “Ik kom pas terug van een blessure en hoop dit seizoen aan de start te verschijnen en te groeien. Hopelijk kan ik bij de dames U23 op het BK- podium geraken.”

kom_6262