Kinderen proeven massaal van het veldrijden in Vorselaar

Kinderen proeven massaal van het veldrijden in Vorselaar

Het weer doet ons alles behalve aan veldrijden denken, maar toch is het seizoen al twee weken bezig. Ondanks de warmte kozen ruim 65 jongelingen om eens van het veldrijden te proeven in Vorselaar tijdens de traditionele jeugdinitiatie.

Vorselaar is zaterdag de place to be voor veldritminnend Vlaanderen. Met de provinciale kampioenschappen zet ex-crosser Geert Wellens en zijn team de rijke veldrittraditie van de Antwerpse gemeente verder.

Ook woensdag was er al heel wat bedrijvigheid op de omloop in ‘de dreef’. Maar liefst 65 jongens en meisjes proefden onder begeleiding van Arne Daelmans, Peter Van Santvliet en Erwin Vervecken met veel enthousiasme van het veldrijden.

De opbrengst van de jeugdinitiatie gaat overigens integraal naar GVT De Troon. “Daarmee steunen we dit jaar als organisatie een goed doel”, wist Geert Wellens ons te vertellen. “De Troon is een gezinsvervangend tehuis voor 22 personen met een verstandelijke handicap.”

“ ’Wat ik niet kan…. krijg ik. Wat ik kan…. geef ik’ was het motto van de stichters, de Zusters Aleydis. En daar sluiten wij ons als organisatie volledig bij aan.  We hopen met de opbrengst van onze cross De Troon verder te helpen.”