Kim Van de Steene vervangt geblesseerde collega in Namen

Kim Van de Steene vervangt geblesseerde collega in Namen

Gisteren maakte bondscoach De Bie zijn selectie voor de wereldbeker in Namen. Op deze lijst stonden de vaste waarden van de voorbije selecties. Nu raakte echter bekend dat Kim Van de Steene alsnog geselecteerd is.

De selectie bestond uit Sanne Cant – Alicia Franck – Loes Sels – Jolien Verschueren – Joyce Vanderbeken – Ellen van Loy – Laura Verdonschot – Karen Verhestraeten. Alicia Franck werd een tijdje geleden aangereden door een auto toen ze op weg naar school was. Ze moest hierdoor de voorbije weken al verstek geven voor een aantal wedstrijden.

Nu geraakt de kersvers renster van Marlux – Napoleon Games ook niet fit voor de wedstrijd op en rond de Citadel van Namen. De Bie selecteerde alsnog Kim Van de Steene om de selectie te vervolledigen. Van de Steene die pas haar rentree naar het veld maakte, na twee keer mama te worden, is aan een goed seizoen bezig.

Van de Steene mocht in het verleden ook al mee naar een aantal wereldbekerwedstrijden, toch kwam deze selectie als een verrassing. “Dit had ik zeker niet verwacht. Ik wil allereerst Alicia Franck heel veel beterschap wensen, ze was aan een heel sterk seizoen bezig. Ik ben echt blij met de kans die ik krijg. Vroeger reed ik al een aantal wereldbekers, maar nu is het veld nog zoveel sterker!”