Kim van de Steene verbaast zichzelf

Kim van de Steene verbaast zichzelf

Kim van de Steene maakte afgelopen zomer de overstap naar het Tarteletto Isorex team. Ze kende een goede zomer en kon zich goed klaarstomen voor het nieuwe seizoen. Zondag in Eeklo was het meteen duidelijk dat ze een goede voorbereiding kenden.

Dat er in de zomer een basis gelegd moet worden voor een goede winter is bij iedereen bekend. Van de Steene deed er deze zomer ook alles aan om er in september te staan. “Ik was al een hele tijd bezig met mijn voorbereidingen. Ik trok een dag mee op stage met mijn nieuwe team en deed ook al een aantal veldrittrainingen met bondscoach Sven Vantourenhout.”

Dat haar vorm goed was merkte ze tijdens de zomer al. “Nog nooit trainde ik zo hard als de afgelopen maanden. Het was een zomer zonder zwangerschap of werk. Dus ik verwachtte wel dat ik een stapje gezet zou hebben. Maar mijn prestatie in Eeklo was boven mijn verwachtingen.” Ze dacht dat snelle crossen een probleem zou worden, dit aangezien ze geen wegwedstrijden doet.

Alles gegeven wat er in mij zat

“Mijn start was in zondag voor het eerst ook goed, ik draaide al als zesentwintigste het veld in. De omloop lag me en ik kon er ronde na ronde opschuiven. Op een gegeven moment sloot ik bij Nikki Brammeier aan. Was best wel een gek gevoel om bij zo’n topper aan te sluiten.” Ze vocht twee ronden met de Engelse maar moest er in de laatste ronde haar meerdere in herkennen. “Ik gaf alles wat er in mij zat, ik wou zeker mijn plaatsje niet afstaan.” Ze reed als achtste over de meet.

Elke renster stelt vooraf doelen, voor Van de Steene is haar eerste doel al zo goed als bereikt. “Ik wou dit seizoen een paar keer rond plek tien eindigen. Vooral omdat ik het gevoel had dat dit het hoogst haalbare zou zijn.” Met haar achtste plaats doet ze dus meteen beter dan verwacht. “Ik kijk uit naar de moddercrossen, deze liggen mij normaal gezien nog beter. Ik hoop dat ik de komende weken dezelfde resultaten kan behalen. Dat zou echt een droom zijn die uit zou kunnen komen.”