Kim Van de Steene: “Lang moeten wachten om deze sport te mogen doen”

Kim Van de Steene: “Lang moeten wachten om deze sport te mogen doen”

Kim Van de Steene maakte een aantal jaar geleden haar intrede in het veld. Even later verdween ze weer om twee keer mama te worden. Aan het begin van dit seizoen maakte ze haar rentree in het veld. Van de Steene combineert haar gezin, met haar werk en haar favoriete sport. Een combinatie dit nu beter uitdraait dan verwacht.

Voor Van de Steene is er een logische volgorde in haar renners leven. Eerst haar gezin, werk en dan de sport. Een combinatie die niet te onderschatten is. “Mijn gezinnetje komt op de eerste plaats. Ik heb twee kleine kinderen en zij verdienen alle aandacht.” Aandacht die ze soms onverwacht moet aanwenden. “Afgelopen week was mijn dochtertje van één jaar goed ziek. Hierdoor was ik genoodzaakte me uit te schrijven voor Spa.”

 “Ik wil er voor haar zijn, starten had sowieso weinig zin aangezien ik moe was van het opstaan ‘s nachts.” Door de kortademigheid van haar dochtertje maakte ze zich toch wel wat zorgen. “Ik heb een eigen verdeling van mijn tijd in gedachte, deze probeer ik zo goed mogelijk na te streven.”

 Het runnen van een gezin en elke dag gaan werken zorgt ervoor dat ze haar trainingstijd goed in moet delen. “Ik doe elke dag een rit met de fiets en de fietskar naar de opvang. Vanaf daar rijd ik nog anderhalf uur verder naar mijn werk.” Deze ritten gebruikt ze elke werkdag om haar conditie op pijl te houden. Op woensdag komt er nog een veld- of looptraining bij.

Lang moeten wachten om deze sport te mogen doen

 Van de Steene keek al lang op naar Erwin Vervecken en Marianne Vos, de goesting om de crossen was groot. “Ik heb echt lang moeten wachten, op mijn zestiende begon mijn honger naar het veld. Maar ik mocht deze sport niet beoefenen voor ik getrouwd was en ging samenwonen.” Haar droom werd een paar jaar geleden dan toch werkelijkheid.

Na haar tussenstop om twee keer mama te worden keerde ze in september terug naar het veld.  Ze stelde vast dat er in de tussentijd veel veranderde. “Het niveau ging de laatste jaren enorm de hoogte in. Er kwamen heel wat getalenteerde dames bij.” Zelf had ze weinig doelen gesteld voor dit seizoen. “Ik had hierop gehoopt maar zeker niet verwacht. Ik ben echt superblij dat ik goede uitslagen kan rijden.”

 Zelf moet ze nog heel wat leren en denkt ze nog wat te kunnen verbeteren. “Mijn start is nog steeds een ramp. Moest ik deze kunnen verbeteren dan zou ik misschien nog een paar plaatsen beter kunnen doen.” Als ze het hele seizoen fit kan blijven hoopt ze nog een paar keer rond plaats twaalf te kunnen eindigen.