Kim van de Steene komt met opmerkelijk nieuws: “Ik pas voor het EK.”

Kim van de Steene komt met opmerkelijk nieuws: “Ik pas voor het EK.”

Gisteren raakte de selectie voor het Europees kampioenschap in Tabor bekend. Naast de gebruikelijke dames werd ook Kim van de Steene geselecteerd. De dame van het Tartelleto Isorex team kwam gisterenavond echter met opmerkelijk nieuws.

Kim van de Steene is bezig aan een degelijk seizoen. Ze maakte in vergelijking met vorig seizoen een hele stap. Daarom was het ook logisch dat zij geselecteerd werd voor het EK. “Een selectie voor het EK in Tabor, echt super. Maar het volgende nieuws, wat sommigen misschien niet gaan begrijpen, komt er na lang beraad. Ik ga het EK aan me voorbij laten gaan.”

Een beslissing waar ze voor het seizoen al mee bezig was, eentje waar een goede reden aan de basis van ligt. “Dit besluit nam ik al voor het seizoen, ik zal geen wedstrijden afwerken in het verre buitenland. Door de steun van mijn man kon ik mijn kinderdroom als veldrijdster waar maken.” Van de Steene werd vorig jaar nog mama van haar tweede kind. “Na de geboorte van onze tweede telg kan ik mijn hobby nog verderzetten en het gaat beter dan voorheen. Dit door de steun van mijn gezin.”

Door het werk op hun boerderij en zorgboerderij kan haar gezin niet mee naar Tabor. “Ik zou hen te hard missen en het is voor hen ook niet mogelijk om na te komen. Dus ik ga passen voor het EK.” De selectie zal niet aangevuld worden. Reserve Karen Verhestraeten zal dus niet deelnemen aan het EK.