Kersvers wereldkampioen Simon Andreassen: “Ik had een plannetje”

Kersvers wereldkampioen Simon Andreassen: “Ik had een plannetje”

Niet Eli Iserbyt maar wel de Deen Simon Andreassen is de nieuwe wereldkampioen veldrijden bij de junioren. Voor de nieuwe kampioen is het zijn tweede wereldtitel in vijf maanden tijd nadat hij eerder de regenboogtrui greep in het mountainbiken.

Wereldkampioen mountainbiken Simon Andreassen is nu ook de nieuwe wereldkampioen in het veldrijden. In het Tsjechische Tabor versloeg de Deen topfavoriet Iserbyt. ”Ik kon zonder druk starten in tegenstelling tot Eli. Dat maakte in mijn ogen het verschil”, vertelde hij achteraf.

Andreassen kwam met een plannetje naar Tabor en geloofde dan ook in de titel. “Ik wilde zo snel mogelijk alleen zijn in de wedstrijd. Dat zorgde ervoor dat ik mijn eigen wedstrijd zou kunnen rijden. Ik stond op de tweede startlijn maar maakte meteen heel wat goed. Ik ondervond daar dus weinig last van.”

“Alles liep perfect vandaag. De titel was ook voor mij verrassend maar ik droomde er wel van. Toch durf ik eerlijk te zeggen dat in de conditie waarin ik nu verkeer er maar weinigen weerwerk zouden kunnen bieden. Maar elke wedstrijd moet gereden worden. Dat is vandaag nogmaals bewezen.”

Toch verandert deze titel niet veel voor de Deen. ”Mijn hoofddoel ligt gewoon in het mountainbiken. Het veldrijden is perfect om mij klaar te stomen richting het mountainbikeseizoen. Het is ook leuk dat ik het mountainbiken en veldrijden kan afwisselen”, besluit de nieuwe wereldkampioen.