Katrien Thijs op avontuur in China: goed aangekomen

Katrien Thijs op avontuur in China: goed aangekomen

Katrien Thijs zal zondag deelnemen aan de internationale cyclocross in het Chinese Beijing. Op uitnodiging van de organisatie trok de renster van het Kleur Op Maat Team op avontuur. Woensdagochtend vertrok ze en vanaf vandaag kan je haar avontuur hier volgen.


 

Dag Start-box’ers

Woensdagochtend iets voor vijf uur liep mijn wekker af voor het gekste avontuur tot zo ver in mijn leven. Vier dagen naar China om 45 minuten te crossen. Na het sukkelen op de trein met alle bagage en een goede vlucht van Zaventem naar Schiphol, stond er daar een gigantisch vliegtuig te wachten. Blijkbaar had ik per ongeluk een goede plaats gereserveerd, want ik vond dat ik nog redelijk veel plaats had.

Om zo weinig mogelijk hinder te hebben van het tijdsverschil zou ik bijna de hele vlucht moeten slapen, wat me ook goed gelukt is. Toen de landing werd ingezet, had ik verwacht de zon niet meer te kunnen zien door de luchtvervuiling, maar niets was minder waar. Onder een stralende zon en met “alle” bagage werd ik samen met enkele Franse renners naar het hotel gebracht.

Onderweg hebben we de Chinese muur al zien liggen, wat zeker heel bewonderenswaardig is. Later deze week volgt nog een uitstap naar deze muur. In het hotel aangekomen hebben we onze eerste Chinese maaltijd gekregen, wat toch een speciale ervaring was. In het midden van de tafel stond een grote ronde draaischijf waarop alle gerechten gezet werden, zodat iedereen aan tafel kon nemen waar hij of zij zin in had.

Na een korte powernap ben ik samen met de Franse renners een toertje gaan losrijden. We zijn bewust weggereden van de gevaarlijke drukte in de stad en kwamen zo in een landelijk gebied terecht. Onderweg hebben we heel mooie gebouwen en natuur gezien. Ik sta echt versteld van de mooie natuur, alles is hier groen.

Na het avondeten ben ik samen met een Chinese tolk en tevens ook begeleidster nog even een wandeling gaan maken in de stad. Ook dat was weer een leuke ervaring. Blijkbaar val ik hier door mijn lengte echt wel op, want de tolk werd regelmatig aangesproken om te vragen hoe het komt dat ik zo groot ben.

Morgen zullen de meeste renners aankomen en zal de groep hier dus ook groter worden. De eerste parcoursverkenning staat morgen ook op de planning.

Tot morgen voor meer nieuws uit China.

kt pek1 kt pek2