Katrien Thijs op avontuur in China: hitte ontnam me een goede uitslag

Katrien Thijs op avontuur in China: hitte ontnam me een goede uitslag

Katrien Thijs nam afgelopen zondag deel aan de internationale cyclocross in het Chinese Beijing. Op uitnodiging van de organisatie trok de renster van het Kleur Op Maat Team op avontuur. Maandagochtend keerde ze terug, lees hieronder het dagboek van haar avontuur.


Dag Start-box’ers

Op zaterdagmorgen was het eindelijk zo ver: het bezoek aan de Chinese muur. Na een korte busrit konden we dit fenomeen al snel zien liggen. Het was echt de moeite waard en onbegrijpelijk hoe zo een gigantisch bouwwerk met de hand gemaakt werd. Na de middag stond er nog een parcoursverkenning op het programma. Het draaide wel lekker en ik hoopte dat ik zondag dezelfde benen zou hebben. ’s Avonds was er nog een welkomstbuffet gepland met alle renners, de hele organisatie en de verzamelde pers.

Op zondagvoormiddag ben ik samen met Margriet Kloppenburg en Thijs Al vroeger naar het parcours gegaan om een rondje voor te rijden tijdens de amateursrace. Ik schrok ervan dat er toch een veertigtal renners klaar stond aan de start. Ook bij de dames waren er een twintigtal deelnemers. Het publiek was ook al vroeg aanwezig en best talrijk.

Hitte deed me in de wedstrijd de das om

Over de wedstrijd zelf kan ik jammer genoeg niet tevreden zijn. Ik had gehoopt om hier een mooi resultaat te boeken en zo heel wat UCI punten te kunnen scoren, maar jammer genoeg is dat niet gelukt. De start was heel goed, ik draaide als tweede het veld in. Op één van de eerste hobbelige stroken voelde ik dat ik de power had om de leiding over te nemen zonder echt te moeten forceren.

Na de eerste ronde kwam ik alleen door aan de finish, wat alleen nog maar meer motivatie gaf om verder te gaan. Aan het einde van de tweede ronde voelde ik dat de hitte me weer parten begon te spelen en heb ik besloten de snelheid een beetje te laten zakken. Zo kwam ik terecht in een groepje van vijf rensters. Het gevecht tegen de hitte bleef jammer genoeg en ik besloot om geen risico te nemen en de snelheid nog wat te laten zakken.

In België ben ik de vorige jaren al enkele keren getroffen door een hitteshock en dat wilde ik hier in China niet meemaken. China is een mooi land, maar ik had niet meteen de ambitie om het ziekenhuis te gaan bezoeken. Meer dan een zevende plaats zat er jammer genoeg niet in.

Na de wedstrijd ben ik onmiddellijk naar het hotel gereden om mijn fietsen en valies in te pakken. Meteen na het eten moest ik naar de luchthaven vertrekken, omdat ik maandag op school moest zijn. De terugreis is vlot verlopen, maar mijn bagage was er in Brussel niet bij. Ondertussen zijn zowel mijn fietsen en valies thuis afgeleverd en is het schooljaar terug op volle gang.

 

Ik kijk al uit naar de volgende cross.