Katrien Thijs op avontuur in China: dag twee en eindelijk Nederlands

Katrien Thijs op avontuur in China: dag twee en eindelijk Nederlands

Katrien Thijs zal zondag deelnemen aan de internationale cyclocross in het Chinese Beijing. Op uitnodiging van de organisatie trok de renster van het Kleur Op Maat Team op avontuur. Woensdagochtend vertrok ze, lees hieronder het dagboek van haar avontuur.


Dag Start-box’ers

Na een goede nachtrust en een redelijk ontbijt, al is rijst en groenten als ontbijt is niet echt mijn ding, wilde ik mijn benen nog even laten rusten. Dit was zeker nodig na de lange reis, maar blijkbaar speelde de jetlag me toch meer parten dan verwacht. Het werd een powernap van twee uur, maar dit deed echt deugd!

In de voormiddag kwamen de andere renners met mondjesmaat aan in het hotel en vond ik dan ook meteen enkele kandidaten om in de namiddag het parcours te zoeken en te verkennen. Ik was blij verrast na het eerste rondje! Ze hebben echt hun best gedaan om hier iets moois van te maken. Het is een heel snel parcours, maar ook heel hobbelig, waardoor het zeker in de kleren zal kruipen.

Verder zijn er drie trappen en enkele pittige korte hellingen en afdalingen. Dit parcours kan het best opnemen tegen Belgische parcours. Vlak voor het eten kreeg ik bezoek van Christine en Jonas, waardoor ik na 48u nog eens Nederlands kon spreken.

Na het eten ben ik nog een de praat geraakt met de organisator en ben ik onder andere te weten gekomen waarom ze hier het veldrijden willen promoten.  Ze kijken hier enorm op naar ons kleine landje op gebied van veldrijden en daarom hebben ze graag Belgen aan de start. Het was een zeer boeiend gesprek met een man met ambities.  Hij droomt ervan om hier ooit een Wereldbeker wedstrijd te houden, maar heeft een heel realistische houding tegenover de problemen die hij nog zal moeten overbruggen.

Doorheen de dag heb ik met mensen gepraat met heel verschillende nationaliteiten. Alleen al op dat vlak is dit avontuur een enorme verrijking. Morgenvroeg, op zaterdag, staat de uitstap naar de Chinese muur op het programma en als ik de renners die hier vorig jaar ontmoet heb mag geloven, is dat echt de moeite.

Zàijiàn ( tot ziens)