Katrien Thijs hangt fiets aan de haak

Katrien Thijs hangt fiets aan de haak

Katrien Thijs houdt het veldrijden na dit seizoen voor bekeken. Dat heeft ze verteld aan Start-Box. Thijs sukkelt al lange tijd met een voetblessure die haar ervan weerhoudt om voluit te crossen. “Het idee spookte al langer door mijn hoofd, maar door het aanhoudende gesukkel met mijn voet is de beslissing gevallen.”

Katrien Thijs hangt haar fiets aan de haak na dit seizoen. Thijs liep in het voorjaar een voetblessure op die haar hele voorbereiding in de war stuurde. Ook nu is dat euvel nog niet helemaal verholpen. Daarom beslist Thijs om er na dit seizoen de stekker uit te trekken.

“Het is goed geweest”, vindt Thijs. “Eigenlijk spookt het al langer door mijn hoofd. Ik dacht er vorig jaar al aan om na dit seizoen te stoppen. Door mijn voetblessure die maar niet volledig opgelost geraakt is de beslissing gevallen.”

Door de voetblessure zijn de sportieve prestaties wat minder geworden in vergelijking met vorig seizoen. “Ook dat speelt een rol. Ik heb het er met momenten heel moeilijk mee dat ik presteer op een lager niveau dan vorig jaar. Dan verlies je soms ook het plezier in de sport. Nu wil ik weer genieten.”

En dan is er ook nog de voltijdse job in het onderwijs. “Ik doe mijn job bijzonder graag maar dit jaar is het bijzonder moeilijk om dit te combineren met het veldrijden. Mijn trainingen lijden hier enorm onder”, besluit Thijs.

Toch kijkt ze met een voldaan gevoel terug op haar carrière als veldrijdster. “In 2005 moest ik de zwemsport noodgedwongen vaarwel zeggen door een schouderblessure. Zo ben ik aan het fietsen geraakt, in navolging van mijn broer. Ondertussen heeft de fiets mij prachtige momenten doen beleven, waar ik vooraf enkel van had kunnen dromen.”

“Ik heb het damesveldrijden enorm zien groeien. Van drie deelneemsters tussen de junioren tijdens wedstrijden van de moedige veldrijder, tot meer dan vijftig dames aan de start van wedstrijden op het hoogste niveau.”

“Het doet mij deugd dat het verschil op gebied van media-aandacht tussen mannen en vrouwen stilaan kleiner wordt. De bijdrage van Start-Box is hierin niet gering en ik wil jullie hier oprecht voor bedanken”, voegt Thijs er nog aan toe.