Katie Compton is eerlijk: “Ik heb weinig te betekenen op dit WK”

Katie Compton is eerlijk: “Ik heb weinig te betekenen op dit WK”

Het is simpelweg niet het seizoen van Katie Compton. Waar ze vorig jaar nog vijf wereldbekermanches won stak ze er dit seizoen ‘maar’ eentje op zak. En vooral de laatste manche in Hoogerheide liep het grondig mis. Compton kreeg weer te maken met een asta-aanval en besloot uiteindelijk als 21ste.  

Het ging dit seizoen niet al te best met Katie Compton. Ze had nooit zo veel last van astma-aanvallen als dit seizoen en dat had ook invloed op haar resultaten. Denk maar aan haar offday in Koksijde en die zondag laatstleden in Hoogerheide. De Amerikaanse kampioene is dan ook realistisch.

“In het zuivere wielrennen bestaan er geen mirakels”

“Zoals het er nu voor staat zal ik maar weinig te betekenen hebben op het WK”, is Compton eerlijk. “Ik zal mijn land en sponsors alle eer aandoen. Ik kende dit seizoen een tegenvallend jaar vooral op vlak van gezondheid na een infectie en de nasleep van antibioticagebruik. In het zuivere wielrennen bestaan mirakels niet.”

En dat allemaal is ook de oorzaak van de overtollige astma-problemen. “De antibiotica sluit de kleppen van mijn stembanden waardoor ik heel moeilijk kan ademen. Ik heb nu vooral rust nodig en ik zal na het WK de tijd nemen op optimaal te rusten.”

Zelf hoopt Compton nog op een laagje sneeuw wil ze nog enige rol van betekenis spelen. “Ik hoop al het hele seizoen op sneeuw. Het zou nog een glimlach op mijn gezicht toveren. Sneeuw en ijs vragen finesse en ik vind dat ik van mezelf wel mag zeggen dat ik dat toch wel heb”, besluit Compton die trouwens nog nooit Wereldkampioene werd.