Katerina Nash twee jaar na laatste zege in Namen opnieuw de sterkste

Katerina Nash twee jaar na laatste zege in Namen opnieuw de sterkste

Gisteren was Katerina Nash in Antwerpen nog derde, maar op zondag tijdens de wereldbeker van Namen schoot ze raak. Voor de tweede keer in haar carrière won ze de wereldbekermanche in Namen. De Tsjechische die heel veel in Amerika vertoeft haalde het in spannend duel. Eva Lechner werd nog tweede, na de lekke band van Sophie de Boer in de finale.

Een vijftal met Nash, Lechner, Ellen Van Loy, de Boer en Evie Richards legde vanaf de start een stevig tempo op. Richards viel op de schuine kant, waardoor Lechner en Nash hun kans roken. Het duo trok er vandoor, totdat een lekke band roet in het eten gooide voor Lechner.

Gelukkig kon de Boer het gat op Nash nog dichten en wat volgde was net zoals in Antwerpen een spannend kijkstuk. Het leidersduo begon zij aan zij aan de laatste ronde. Eerst waagde Nash haar kans, maar door een lekke band moest ze wisselen. De Boer rook dan haar kans, maar Nash kwam opnieuw aansluiten en reed zelfs weg.

Na een moeilijke passage van Nash aan de schuine kant, kregen we opnieuw een duo vooraan. Het beloofde een duel tot aan de streep te worden, maar dan kreeg de Boer op haar beurt af te rekenen met een lekke band. Nash was weg en dolgelukkig met haar overwinning. Lechner ging nog voorbij de Boer, waardoor de wereldbekerleidster tevreden moest zijn met de derde stek. Arzuffi was vierde, Majerus vijfde, Van Loy zesde. Voor Cant werd het een offday met een dertiende plaats.