Kasterlee – Shana Maes wint overtuigend

Kasterlee – Shana Maes wint overtuigend

Shana Maes heeft in Kasterlee haar tweede overwinning van het seizoen behaald. Maes was ruim de beste in de veldrit meetellend voor de Moedige Veldrijder. Gertie Willems werd uiteindelijk tweede, Caren Commissaris besloot als derde.

Ondanks haar moeilijke zomer heeft Shana Maes haar start niet gemist. Na een overwinning in Hoboken pakte ze vandaag de bloemen in Kasterlee. Toch was het Yenthe Boons die als snelste vertrok. Lang duurde het niet vooraleer Maes de koppositie overnam. Valerie Boonen kreeg in de openingsfase af te rekenen met kettingproblemen.

Maes wachtte niet te lang om haar eerste versnelling in te zetten en kon al snel een kloof slaan. Achter haar behield Boons er een strak tempo op na maar toch slopen Gertie Willems en Caren Commissaris weer wat dichter.

Maes trok stevig door en had de overwinning al snel binnen handbereik. In de strijd om de tweede plaats moest Boons haar snelle start bekopen. Willems en Commissaris waren zo de dames op het podium. Boons werd als jonkie toch knap vierde, Valerie Boonen vocht zich mooi terug naar een vijfde plaats die uiteindelijk de prijs van de strijdlust kreeg.

Uitslag

  1. Shana Maes
  2. Gertie Willems
  3. Caren Commissaris
  4. Yenthe Boons
  5. Valerie Boonen

Aankomstfoto:  Kristof Bruers

Actiefoto’s: Bart Raeymaekers