Kasterlee – Mathijs Wuyts spoelt frustraties weg met spurtzege

Kasterlee – Mathijs Wuyts spoelt frustraties weg met spurtzege

Mathijs Wuyts won zondag de juniorenwedstrijd in Kasterlee. Daarmee spoelde de junior van Kalas Cycling Team 99’ zijn frustraties volledig weg. Glenn Eestermans liet in de spurt de zege nog net uit handen glippen. Jarne Boden werd derde.

“Na de pech en teleurstelling van gisteren in Vorselaar, wou ik vandaag echt winnen”, stak Wuyts zijn ambities niet onder stoelen of banken. Aan die missie begon hij meteen door goed uit de startblokken te schieten. “Dat was ook nodig op deze technische omloop.”

Meteen vormde er zich een groep van vier renners. “Ik heb steeds de koppositie gedaan om zo het tempo te kunnen bepalen”, ging hij zijn verhaal verder. “In de laatste ronde heb ik alles gegeven. Glenn reed me toch nog voorbij, wat ik niet had mogen laten gebeuren. In de spurt was het eigenlijk onmogelijk om voorbij te steken, maar het lukte me toch.” 

Len Dejonghe wint solo

Len Dejonghe bevestigde in Kasterlee zijn vorm van de afgelopen weken. Stelselmatig bouwde hij zijn voorsprong uit. “De laatste weken gaat het telkens wat beter”, vertelde de winnaar. “Na mijn vijfde plek van gisteren wist ik niet goed hoe het vandaag ging gaan. Ik ben op kop gestart en heb mijn eigen tempo gereden.”

Dejonghe kreeg gezelschap van twee leeftijdsgenoten. “In één van de technische bochtjes trok ik vol door en had ik een gaatje van een paar meter. Ik ben een ronde vol doorgegaan en had dertien seconden voorsprong. Ik heb geprobeerd om een goed tempo te rijden en niet in het rood te gaan en dat is gelukt.” Maxim Dewulf moest door een foutje de winnaar laten gaan, maar was tevreden tweede. Bij de dames jeugd ging de zege naar Jinse Peeters, terwijl Shana Maes de beste was bij de dames.