Karen Verhestraeten: “Ik beschik over een degelijk vormpeil”

Karen Verhestraeten: “Ik beschik over een degelijk vormpeil”

Karen Verhestraeten is naast Femke van den Driessche het speerpunt van het Kleur op Maat – NoDrugs Team. Vorig seizoen werd ze geplaagd door parasieten in het lichaam die ervoor zorgde dat ze een tijdje aan de kant stond. Deze winter ziet ze als nieuwe start.

“Ik hoop dat ik dit seizoen met een goed gevoel kan afwerken. De voorbereidingen deze zomer liepen al niet van een leien dakje. Ik sukkelde met een ontsteking aan de knie waardoor ik pas laat kon beginnen trainen. Maar ik denk wel dat het goed zal komen.”

“Conditioneel heb ik niet al te veel schade opgelopen denk ik. Toen ik in juni begon te trainen had ik het gevoel dat het te laat zou zijn, maar ik denk dat ik nu over een degelijk vormpeil beschik. Maar er is nog ruimte voor verbetering uiteraard”, vertelt Verhestraeten.

Ze begon in ieder geval bijzonder goed aan het seizoen want op het Fort van Koningshooikt trok Verhestraeten het laken naar zich toe. “Het is altijd leuk dat je de eerste veldrit winnend kan afsluiten. Het is geen grote veldrit, maar je houdt er een goed gevoel aan over.”

Beluister het volledige interview hierboven