Kampioenendorp Lille zet renners in de bloemetjes

Kampioenendorp Lille zet renners in de bloemetjes

Nu het veldritseizoen definitief zijn tenten heeft opgeborgen tot september was het, hét moment voor de Moedige Supporters van Lille om al hun renners en de BK-medewerkers is stevig in de bloemetjes te zetten.

Met op het gebied van organisatie en prestaties van de renners, een succesvol Belgisch kampioenschap in Lille achter de rug waren er vrijdagavond dan ook alleen maar blije gezichten te zien in de parochiezaal van Lille. “Twee jaar voorbereiden loonden”, klonk voorzitter Jef Van den Broeck trots. “We zijn er aan begonnen toen ik op pensioen ging en eerlijk, nu weet ik pas wat werken is”, vertelde hij met een kwinkslag.

Dat succes weerspiegelde zich in enkele mooie cijfers. 26 000 toeschouwers, 400 rennertjes in de jeugdinitiatie en vooral drie titels voor Lille. Zo’n succes legde de organisatie geen windeirenen. “Maar we doen het zeker niet voor het geld”, onderstreep Van den Broeck. “Uiteraard willen wij uit de kosten komen en dit dankevenement organiseren voor de renners en vrijwilligers, maar geld primeert niet.”

Steun Lilse renners

Een deel van de winst werd, zoals elk jaar trouwens, uitgedeeld als steun aan de Lilse renners. De Moedige Supporters verdeelden 4000 euro. Ook het G-sportfonds kreeg een mooie cheque. “We hadden in het voorprogramma van het BK het grootste aantal (65 red.) G-sporters aan de start dit seizoen.”

“We hebben nochtans hard moeten strijden bij de Belgische wielerbond om de reeks te kunnen toevoegen aan ons programma. Om het G-veldrijden nog meer te ondersteunen gaat de volledige winst van het BK-lied van Torsten, een mooie 1500 euro, naar het G-sportfonds van de provincie Antwerpen.”

Chris Mannaerts babbelde de avond vlot aan elkaar. Alle renners werden geïnterviewd op het podium en onder andere Belgisch kampioen Arno van den Broeck zorgde voor de nodige komische noten. Eén ding is zeker het veldrijden leeft in Lille en het zal  met de steun van de Moedige supporters nog lang meedraaien aan de top.