Kampioenen kiezen voor het Hechtelse zand

Kampioenen kiezen voor het Hechtelse zand

Kom ook jij naar de tweede editie van de Agter de Berg Cyclocross in het Limburgse Hechtel? Dan zal je in elke reeks kampioenen aan het werk zien. Zo maken op 12 februari tal van Belgische, Nederlandse en provinciale kampioenen hun opwachting. ‘Agter de Berg’ zullen de renners een mix van zand en enkele technische stroken voor de wielen geschoven krijgen. Enkele kampioenen blikten vooruit naar zondag.

25259195142_0fa0953782_b

Tess van Loy zal als Belgisch kampioene bij de dames nieuwelingen van start gaan. Het zand schrikt haar niet af, in tegendeel. “Ik kijk al lang uit naar deze cross”, blikt Tess van Loy vooruit. “Ik mag zondag eindelijk nog eens met de dames elite meerijden. Het parcours vind ik heel mooi. Er zit toch wel wat zand in, iets dat ik heel erg graag doe.”

Van Loy is natuurlijk niet de enigste Belgische kampioen. Zo zal Ryan Cortjens als kampioen van start gaan bij de nieuwelingen. Ook hij kijkt er alvast heel erg naar uit. “Ik vind het een supermooi parcours. Zand is iets waar ik mij in kan amuseren. Hopelijk kan ik dit jaar op het podium eindigden.”

Naast deze twee zullen er nog een aantal tricolore truitjes te zien zijn. Zo bevestigden ook Mathis Avondts en Niels Ceulemans respectievelijk kampioen bij de 14 en 13-jarige aspiranten hun komst. Verder is het uitkijken naar Thibau Nys, de Belgische kampioen bij de eerstejaarsnieuwelingen.

Nederland boven?

16593634_10210409860016608_1872768815_oNiet alleen Belgische, maar ook tal van Nederlandse kampioenen zullen afzakken naar de Hechtelse duinen. Zo zullen onder meer Luke Verburg, Thymen Arensman en Tibor del Grosso hun opwachting maken. 

“Ik heb er alvast zin in”, aldus Luke Verburg, Nederlands kampioen bij de nieuwelingen. “Helaas kon ik vorig jaar niet aanwezig doordat ik ziek was. Ik heb al van veel mensen gehoord dat het vorig jaar erg leuk was. Ik kijk er dan ook naar uit om er zelf te kunnen rijden. Uiteraard wil ik ook zondag meedoen voor de overwinning.”

Ook juniorenkampioen Thymen Arensman kijkt er naar uit om in het zand te kunnen rijden. “Ik kijk ernaar uit om mijn trui te kunnen laten zien. Over het algemeen kan ik redelijk goed in het zand rijden. Ik vind het leuk om te doen. Ook omdat Koksijde is afgelast, is deze wedstrijd misschien wel een mooi alternatief. Hopelijk kan ik er meedoen voor de overwinning.”  

Provinciale kampioenen2d12b337-d885-4fbd-b72e-3dae6e254b94-2

Naast nationale kampioenen zullen ook vele provinciale kampioenen van start gaan. Zo is het bij de junioren uitkijken naar Andreas Goeman (PK Oost-Vlaanderen), Andres Verdonck (PK West-Vlaanderen) en Len Dejonghe (PK Vlaams-Brabant). Witse Meeussen (PK Antwerpen), Yente Peirens (PK West-Vlaanderen) zullen bij de nieuwelingen een gooi doen naar de overwinning.

“Het is een heel erg mooie cross”, aldus Andres Verdonck die vorig jaar negende werd bij de nieuwelingen. “Het is net een speeltuin waarin je je volledig kunt uitleven. Ik kom dan ook heel erg graag naar Limburg. Het aangepaste parcours ziet er nog mooier uit dan vorig jaar. Dit jaar hoop ik op een plaats bij de eerste vijf. Hopelijk kan ik voor Marnick, die heel het jaar elke week voor me klaarstaat, iets terug doen door een mooie prestatie neer te zetten.”