Kamp en Hendrikx: “We behoren tot de mannen voor het podium”

Kamp en Hendrikx: “We behoren tot de mannen voor het podium”

Mees Hendrikx en Ryan Kamp zullen zaterdag het mooie weer mee maken voor de Nederlandse selectie. De twee junioren toonden hun topvorm de afgelopen weken.

“Ik heb nog niet echt het gevoel dat ik morgen aan de start zal staan van een wereldkampioenschap”, vertelde Kamp. “Het geeft wel een gerust gevoel om hier als Nederlands kampioen aan de start te staan. Ik heb al een trui, dus het seizoen kan niet meer stuk.”

Ambities heeft hij voldoende. “Ik denk dat ik zeker wel in de top vijf hoor en misschien wel op het podium. Ik zal dan zeker moeten afrekenen met Loris Roullier en Tomas Kopecky. Tel daarbij mij, Pim en Mees en je hebt de grootste kanshebber voor die plekjes.”

De sfeer zit goed. “We kennen elkaar al lang en komen goed overeen. Vanavond spelden we ook allemaal samen onze rugnummers op en dan is het platte rust tot morgenochtend.”

Mees Hendrikx: “Podium moet lukken.”

De overwinning in Nommay en derde plek in Hoogerheide zorgden er ook voor dat Mees Hendrikx als één van de favorieten aan de start zal staan. “Ik denk dat als ik kijk naar de afgelopen wedstrijden waar ik goed presteerde, dat het steeds in de modder was”, begon de Nederlander.

“Ik kan me dus zeker ook vinden in deze omloop, waar ik iets op zal kunnen laten zien. Als ik op het podium mag staan zal ik heel erg tevreden zijn.”

Ook Hendrikx spreekt over een hechte groep. “We kunnen elkaar extra motiveren en net een beetje verder drijven dan normaal. Echt iets samendoen tijdens de wedstrijd zal moeilijk worden. Enkele eventueel in de beklimmingen en op de weg kan je elkaar wat aflossen. Voor de rest is het iedereen voor zich.”