Junior Michels na missen BK: “Alles in het teken van het WK”

Junior Michels na missen BK: “Alles in het teken van het WK”

Jente Michels behoort tot de beste Belgische junioren van zijn generatie en was normaal één van de favorieten voor dit weekend. “We koesterden lang een beetje hoop dat de titelstrijd in Meulebeke nog kon doorgaan voor ons. Als je kijkt naar de cijfers kwam de annulatie echter niet als een verrassing”, begon de junior van IKO Crelan het gesprek.

Michels was tijdens de veldrit in Ruddervoorde voorlopig de laatste junior die zijn armen in de lucht mocht steken dit seizoen. Hij won daarnaast ook in Kasterlee en Hechtel-Eksel.  “Na mijn laatste wedstrijd heb ik het een beetje rustiger aan gedaan, omdat ik toch wist dat er geen crossen meer gingen zijn. Sinds de kerstvakantie ben ik weer volop aan het trainen.”

Samen met enkele vrienden trok de ex-Belgisch kampioen bij de tweedejaarsnieuwelingen naar een huisje in Calpé. “Alles staat in het teken van het wereldkampioenschap, dat hopelijk mag doorgaan”, klonk hij vastberaden. “Dat is de belangrijkste wedstrijd van het seizoen, dus ik moet wel blijven trainen om daar in topvorm aan de start te kunnen staan.”

Overstap, maar eerst wegprogramma

Schitteren op het WK in Oostende zou een mooi einde zijn van zijn juniorenperiode in het veld. Daarna moet hij aan de slag bij de beloften “Ik denk niet dat deze haast wedstrijd loze periode effect zal hebben op mijn overstap”, blikt de tweedejaarsjunior uit De Pinte vooruit. Om die in september vlot te laten verlopen heeft de 18-jarige een ander plan. “Na het veldritseizoen las ik een korte rustpauze in. Daarna ga ik een volledig programma rijden op de weg, met de focus op klimkoersen en de Tour du Valromey.”