Julie Roelandts maakt geslaagde overstap

Julie Roelandts maakt geslaagde overstap

Julie Roelandts maakte nog maar net de overstap van de aspiranten naar de dames jeugd. Met onder meer een Vlaamse titel en gouden medaille op het Belgisch kampioenschap veldrijden heeft de jonge dame al heel wat bagage om dit jaar het veld in te duiken.

Bij de verkenning van de omloop in Wiekevorst werd het voor haar al snel duidelijk dat ze een omloop voor de wielen kreeg dat haar wel moest liggen. De start is in het veldrijden altijd een belangrijke zaak. “Ik stond op de allerlaatste rij en dat maakte me wel wat zenuwachtig. Gelukkig kon ik bij het startsignaal meteen goed opschuiven.” Ze koos het wiel van de Limburgse Julie Brouwers.

“Dat ik Julie kon volgen was wel een verrassing, zij is namelijk tweedejaars nieuwelinge. Al snel werd het duidelijk dat we een strijd tussen ons beide zouden moeten gaan uitvechten.” Ronde na ronde reden ze om beurt op kop, geen van beide was bij machte om weg te geraken. Een sprint zou de wedstrijd beslissen. “We draaiden samen de laatste rechte lijn op, gelukkig had ik nog kracht genoeg om de spurt tot een goed einde te laten komen.”

Toch wel groot verschil tussen aspiranten en nieuwelingen

“Na de meet kon ik met mijn vreugde geen blijf, ik had zonet een nieuwelingen wedstrijd gewonnen. Ik had nooit verwacht om in mijn eerste seizoen al een wedstrijd te winnen, laat staan zo snel al.” Ze keerde met een super gevoel huiswaarts. Na de wedstrijd deed ze wel een belangrijke vaststelling. “Ik merk dat het verschil tussen de aspiranten en de nieuwelingen toch wel groot is. Ik hoop dit jaar veel bij te leren en mooie resultaten te behalen. Maar mij amuseren blijft toch op nummer één staan.”