Julie Brouwers naar Donen Vondelmolen: “Ik kies resoluut voor het veld.”

Julie Brouwers naar Donen Vondelmolen: “Ik kies resoluut voor het veld.”

Het Donen Vondelmolen Team kwam deze week met twee nieuwe versterkingen. Zowal Julie Brouwers als Lies’l Schevenels zullen vanaf 1 januari hun rangen versterken. Beide dames bulken van de ambitie en dat ontging Geert Wellens niet.

“Ik weerleg mijn focus van de weg naar het veld. Ik kies resoluut voor een carrière als veldrijdster.” Zo doet ze de omgekeerde beweging van haar broer Arno Brouwers. Hij koos vorig jaar voor de weg. “De begeleiding bij Balen BC is heel goed, maar ze is niet gericht op het veld.” Geert Wellens volgt Julie Brouwers al even en kwam met het voorstel om zijn ploeg te vervolledigen.

“Aangezien Donen Vondelmolen een echte veldritploeg is, gaf dit de doorslag om de overstap te maken. Dit jaar heb ik geen echte doelen, maar ik wil natuurlijk wel goed presteren op het BK in Koksijde.” Naast Brouwers maakt ook de Limburgse Lies’l Schevenels de overstap naar het team van Wellens.

“We hebben een doel met onze drie jonkies”

“Met het oog op het nieuwe WK 2020 in Zwitserland voor dames junioren zullen we ons nieuwe trio met Sterre Vervloet, Julie Brouwers en Lies’l Schevenels zo goed mogelijk begeleiden en met raad en daad bijstaan”, zegt Wellens op de site van het team.

CEO Jo Dekeyzer van Vondelmolen staat helemaal achter het project van Wellens. “We geloven hard in het project van Geert en zijn team, waarbij jonge rensters de kans krijgen om zich in alle rust te ontplooien en waar er ook nog plaats is voor fun. Een goede balans binnen het team van een tweetal jonge elites, een drietal beloftes en een drietal jongeren is voor ons dan ook zeer belangrijk”

Foto’s met dank aan Kristof Bruers en Tfoto.be