Joyce Vanderbeken wint na afzegging Koksijde

Joyce Vanderbeken wint na afzegging Koksijde

Joyce Vanderbeken zei afgelopen week af voor de wereldbeker in Koksijde. De Belgische kampioene van 2009 liet toen optekenen dat ze hier een maand geleden geen rekening mee had gehouden toen ze een startcontract tekende voor de Franse wedstrijd Pierric op zaterdag en La Mézière zondag. Die afzegging wierp zijn vruchten af.

In de internationale dameswedstrijd in het Franse Pierric en Loire Atlantique ging ze zaterdag vlot aan de haal met de zege. Achter haar streden Laure Bouteloup en de jonge Evita Muzic voor de overige podiumplaatsen. Muzic was lang op weg naar de tweede plaats, maar zag in de slotfase Bouteloup nog voorbij haar komen.

Haar keuze om Koksijde links te laten liggen bleek dus een goede zaak te zijn. “Zowel in Pierric als in La Mézière kon ik reeds van in de eerste ronde een kloofje slaan dat ik gedurende de hele wedstrijd niet meer uit handen gaf. Beide dagen werd Laure Bouteloup tweede en kon Evita Muzic de laatste podiumplaats innemen. Deze twee zeges zijn voor mij héél belangrijk.”

Ten eerste is het altijd leuk om te winnen, maar daarnaast kom ik met 80 UCI punten naar huis die me weer een flinke duw vooruit helpen in de UCI-ranking. Ik vermoed dat ik nu stilaan de top 60 in zicht moet krijgen en dat mijn vooropgestelde doel om dit seizoen van plaats 175 naar 50 te klimmen stilaan reëel is.” Ze doet zelfs beter dan ze zelf verwachtte en staat in de nieuwe ranking op plaats zevenenvijftig.