Joyce Vanderbeken wil volop genieten van de zomer

Joyce Vanderbeken wil volop genieten van de zomer

Voor Joyce Vanderbeken werd de zomer van 2014 eentje om heel snel te vergeten. Begin juni 2014 stelde ze hartritmestoornissen vast en een lange, bange tijd volgde. Nu een jaar later is ze van alle problemen verlost en geniet ze weer met volle teugen van haar fiets.

De afgelopen weken was Vanderbeken actief in een aantal LWU-wedstrijden. Dit zijn wedstrijden die georganiseerd worden door de Landelijke Wieler Unie een nevenbond. Vanderbeken won de laatste vier wedstrijden en koos bewust voor deze wedstrijden. “De wedstrijden zijn daar niet zo heel lang, ongeveer een uur denk ik. Maar ze rijden er wel heel hard en dat is goed voor mijn voorbereiding op het veldritseizoen.”

Geen druk en fun komen op de eerste plaats

Na de lichamelijke problemen van vorige zomer staat ze er nu weer helemaal. “Momenteel verloopt mijn zomer heel goed. Vorig jaar werden er op dit moment hartritmestoornissen vastgesteld. Ondertussen is alles van de baan en geniet ik weer volop van mijn fiets.” Ze werkte al een aantal wegwedstrijden af, maar ook is ze actief op de mountainbike. Vandaag won ze nog de Flanders Cup in Moerbeke.

Ze is dan ook heel blij met haar seizoen tot nu toe.  “De wedstrijdjes op de weg verlopen zeer goed. Ik heb het voordeel dat ik het hoge tempo makkelijk kan aanhouden en dat ik ook nog eens rap ben aan de meet. Men kan dan wel zeggen dat het maar een nevenbond is, het gemiddelde ligt altijd boven de 37km/u.”

Voor deze zomer heeft Joyce Vanderbeken maar één doel. “Ik heb geen grote doelen deze zomer. Gewoon wekelijks mijn koersje meepikken en genieten van de race, de aanmoedigingen, het weer. Geen druk, fun komt op de eerste plaats.”