Joyce Vanderbeken moet passen voor verrassende selectie

Joyce Vanderbeken moet passen voor verrassende selectie

Joyce Vanderbeken kreeg een plaatsje in de selectie voor de wereldbeker in Koksijde. Iets wat ze zelf niet verwacht had. Het toeval wil echter dat ze een aantal weken geleden een contract tekende voor een aantal wedstrijden in Frankrijk. Iets waar ze niet meer onderuit kan en hierdoor zal ze niet in Koksijde aan de start kunnen verschijnen.

Vandaag maakte Rudy De Bie zijn selectie bekend voor de eerste wereldbeker in België. Zondag is Koksijde het decor voor de legendarische Duinencross. “Tot mijn verbazing en ook wel mijn spijt zag ik dat ik geselecteerd was voor de wereldbeker te Koksijde. Hier had ik een maand geleden absoluut geen rekening mee gehouden. Daardoor had ik al startcontracten voor komend weekend in het Franse Pierric op zaterdag en La Mézière zondag.”

Voor deze buitenlandse wedstrijden spaarde Vanderbeken de afgelopen weken koste nog moeite. “Ik had al een mobilhome gehuurd en toestemming gekregen van Gilbert Prinzie om daar te starten.” Daarom zag ze zich genoodzaakt om contact op te nemen met de bondscoach en zich af te melden. “Om die reden heb ik De Bie laten weten dat ik pas voor Koksijde. Nochtans is dit een omloop die bij me past, maar ik kan alle UCI punten goed gebruiken om mijn rush naar de UCI top 50 verder te zetten.”

De Bie heeft nu nog voldoende tijd om nog een andere renster op te roepen voor de wedstrijd in Koksijde.  “Gelukkig kan hij voor Koksijde Katrien Thijs nog oproepen. Ik wens haar en alle andere dames in de selectie veel succes. In de toekomst hou ik me beschikbaar voor selecties van de wielerbond en ik ben hen dankbaar voor hun begrip voor mijn keuze.”