Joyce Heyns vecht terug en plaatst eerste kersje op haar taart

Joyce Heyns vecht terug en plaatst eerste kersje op haar taart

Na een moeilijke periode dook Joyce Heyns met volle moed weer het veld in. De renster van het Kleur op Maat BNS Technics team stond met gezonde ambitie aan de start. Afgelopen zaterdag mocht ze na hard werken een eerste kersje op de taart zetten.

“Ik kom van heel ver en ben echt blij dat ik weer in competitie ben. Ik wil vooral verder groeien en heb het gevoel dat ik hiermee goed bezig ben. Het BK bij de dames U23 staat met rood in mijn agenda.”  Heyns, de Belgisch kampioene bij de dames junioren in 2016, kijkt zo vooruit naar haar veldritseizoen. Afgelopen seizoen verliep helemaal niet van een leiendakje. Heyns geraakte vorig seizoen helemaal op de sukkel. Maar de steun van haar team verloor ze niet.

Vorig jaar maakte ze de overstap naar haar huidige team en is daar zeer tevreden over. “Het is een zeer hechte groep waar er enorm veel plezier gemaakt wordt. Ook wanneer het minder gaat staat heel het team paraat om je op te peppen.” Een vergelijking met haar vorige team kan ze moeilijk maken, daar reed ze maar één seizoen. “Wat ik wel weet is dat ik nu in een echte veldritploeg zit en dit met alleen maar meiden. Dat is een heel verschil met een gemengd team.”

Rustig blijven en focussen op de trui

In Stabroek streed ze afgelopen zaterdag voor de provinciale trui van Antwerpen. “Ik nam een goede start en draaide als derde het veld in. Er gebeurde in de eerste ronde een valpartij waardoor ik voet aan de grond moest zetten. Als vijftiende vervolgde ik mijn weg.” Toch slaagde ze erin om op de snelle omloop het gat met de kop te dichten. Met zeven streden ze voor de zege.

“Op twee ronden van het einde viel er een gat en konden de eerste drie renster weg rijden. Ik probeerde maar de kloof was niet te overbruggen. Met vier renster reden we in de achtervolging.”  Het werd haar snel duidelijk dat ze nog in de race was voor de titel en het dus slim aan moest pakken. “Mijn focus verschoof naar het behalen van de trui, ik streed met Marthe Truyen om de titel en kon deze in de sprint binnen halen.” Joyce Heyns blikt met een goed gevoel terug op deze wedstrijd. “Mijn conditie zit wel goed denk ik, ik heb het goede gevoel te pakken. Dit geeft me zeker vertrouwen, maar zeker ben je natuurlijk nooit.”

Foto met dank aan Kristof Bruers