Jos Coolens hoopt op vijf overwinningen met het Autoglas Wetteren Cycling Team

Jos Coolens hoopt op vijf overwinningen met het Autoglas Wetteren Cycling Team

Het Autoglas Wetteren Cycling Team is begonnen aan haar vierde seizoen. De eerste twee jaren stonden in het teken van leren maar na het indrukwekkende seizoen van vorig jaar met negentien overwinningen en een Belgische titel tijdrijden is van leren geen sprake meer. Het wordt nu een kwestie van bevestigen.

“Maar dat zal alles behalve simpel worden”, vertelt voorzitter Jos Coolens. “Een seizoen als dat van vorig jaar maken we misschien nooit meer mee. De lat ligt daarom minder hoog, we blijven realistisch. Ik hoop dit seizoen op vijf overwinning.”

En vijf overwinningen moeten mogelijk zijn. Het Wetterse team pakt uit met een sterke kern van rensters, een mix van jong talent en ervaren dames. Met namen als onder andere Fiona Dutriaux, Europese kampioene op de piste, Else Belmans, Daniela Gass, ex-wereldkampioene bij de masters en Hanna Nilsson heeft de ploeg heel wat rensters die mee kunnen draaien aan de top. Maar ook op regionaal niveau speelt Autoglas Wetteren Cycling Team een belangrijke rol.

“Vooral met Fiona Dutriaux hoop ik op enkele overwinningen, vooral in de vlakkere wedstrijden. Fiona is meervoudig Europees kampioene en bijzonder rap in de sprint.Ik hoop dat een vroege overwinning ook een boost geeft aan de rest van het team. Dat werkt heel motiverend, dat hebben we vorig jaar gezien.”

Drie weken geleden trok het wielerseizoen zich weer op gang. In de Omloop het Nieuwsblad en Le Samyn des dames  liep niet alles van een leien dakje, mede door pech. De week daarop ging het een pak beter met een collectief sterke prestatie in de Omloop van het Hageland. Ook afgelopen weekend deed het team het collectief sterk met een podiumplaats van Fiona Dutriaux in Oostduinkerke als gevolg.

In de eerste plaats is het Autoglas Wetteren Cycling Team een wegformatie maar ook twee veldrijdsters met name Jessika Timmermans en Chris Van Dorsselaere vinden onderdak bij het team. Het veldrijden heeft dan ook een belangrijke waarde voor de ploeg. “Veldrijden in Vlaanderen is hot, daar kunnen we niet omheen.”

“We hopen dat de dames nu wat hogerop kunnen komen. Daar gaan we nu naar werken zodat ze ook wat betere resultaten kunnen neerzetten volgende winter. Hopelijk kunnen Chris en Jessika twee stappen vooruit zetten en kunnen wij zo een streepje publiciteit meepikken”, besluit Coolens.

Naast 24 dames biedt het team ook onderdak aan tien mannen die vooral regionale wedstrijden afwerken.

11016_1540400159555108_4856562943334085861_n

Foto: Geert Nachtergaele