Jordens, Van Campenhout, Meeussen, Nys en Van Rillaer winnen in regionale circuit

Jordens, Van Campenhout, Meeussen, Nys en Van Rillaer winnen in regionale circuit

Naast het Europees kampioenschap veldrijden was het een erg druk weekend in het regionale circuit. In vier wedstrijden konden de nieuwelingen en de niet geselecteerde junioren zich uitleven.

Zelzate – Tweestrijd tussen Jordens en Clauweart

Spanning troef bij de junioren in Zelzate zaterdag. Jarno Jordens voerde bij het ingaan van de tweede ronde de forsing en kreeg Maarten Clauwert mee in zijn spoor. “Ik probeerde een paar keer weg te rijden, maar ondanks mijn inspanningen geraakte ik hem niet kwijt”, vertelde Jordens.

Voor de finale had Jordens een plan. “Ik wou absoluut heel de laatste ronde voor mijn rekening nemen. Op een moment dat ik het niet verwachtte slaagde Maarten er toch in om me voorbij te gaan. Na de balken maakte hij echter een foutje en was de leiding weer voor mij. Ik draaide zo als eerste de rechte lijn op en kon de overwinning grijpen.”

Louis Decoster mocht als derde op het podium. Jetze Van Campenhout was de beste nieuweling. Jelle Harteel en Yorben Lauryssen finishte er als tweede en derde.

Rijkevorsel – Solo van Meeussen

Waar het in Zelzate een strijd was om duimen en vingers van af te likken, was het in Rijkevorsel snel duidelijk voor wie de juniorenzege was. Witse Meeussen kwam, zag en overwon. “In de laatste ronde viel ik nog wel, maar ik kon toch nog met een mooie voorsprong finishen. Leuk om te winnen dicht bij huis en goed voor het vertrouwen.” Sander De Vet en Cedric Vandesompel vervolledigden het podium.

Eerder op de dag won Thibau Nys al bij de nieuwelingen. Hij wist daar Dante Coremans en Jente Michels af te houden.

Zemst-Hofstade – 365 dagen later opnieuw prijs voor Witse Van Rillaer

Dag op dag één jaar geleden greep Witse Van Rillaer zijn eerste overwinning als eerstejaarsjunior. Nu, 365 dagen later, is het opnieuw prijs voor Van Rillaer. Niet in Zelzate zoals vorig jaar, maar in Zemst-Hofstade deze keer. “Ik was al vanaf de start met Jens Clynhens en Jasper Van Den Plas weg”, vertelde Van Rillaer.

“In de laatste ronde speelde ik het tactisch. Op de weg liet ik Jasper en Jens voor me rijden om zo aan de zandbak passage, waar ik me al heel de dag het sterkste voelde, over hen te gaan en stevig te demarreren. In de technische boszone kon ik mijn voorsprong behouden. Ik hunker al lang naar deze overwinning. Ik stond vaak op het podium, maar nu is die eerste zege daar”, besloot hij blij. Van Den Plas werd nog tweede voor Clynhens.

Arendonk – Nederland boven

Geen junioren in Arendonk, maar dan wel weer nieuwelingen. Daar ging de Nederlander Lucas Jansen aan de haal met de overwinning. Mathis De Roeck en Ruben Meeusen finishte er nog als tweede en derde.