Jonas Smet triomfeert in Druivenkoers

Jonas Smet triomfeert in Druivenkoers

In het voorprogramma van de Druivenkoers (Overijse), stond er vandaag op het plaatselijke parcours een wedstrijd voor nieuwelingen op het programma. Het werd er een dubbel feestje voor Enertherm-BKCP, zo won Jonas Smet voor Perry Frijters. Jarne de Meyer eindigde er als vierde. 

“Het was een lastig parcours van ongeveer vijf kilometer met een aantal stevige beklimmingen”, vertelde Jonas smet na afloop aan start-box.beIn de tweede ronde ging mijn ploegmaat Perry Frijters ervandoor, die een paar mensen met zich mee kreeg.”

Samen met zijn andere ploegmaat Jarne de Meyer wist Smet naar de kopgroep toe te rijden. “Zo waren we met vijf voorop, waarna er na een ronde nog drie renners bijkwamen. Ondanks een mindere samenwerking konden we toch voorop blijven.”

Na twee keer proberen, geraakte Smet dan toch alleen voorop. “Mijn beslissende aanval op twee kilometer van het einde was uiteindelijk de goede. Ik ben uiteraard zeer blij met deze overwinning, ook pakte ik vandaag nog drie premies mee naar huis”, glunderde Smet.