Jolien Verschueren wint adembenemend duel met Thalita de Jong

Jolien Verschueren wint adembenemend duel met Thalita de Jong

Jolien Verschueren heeft een spannend duel met Thalita de Jong winnend weten af te sluiten. De twee weken niet van elkaars zijde af en pas in de slotmeters viel de beslissing. Verschueren gaf in een pittige sprint de Europees- en wereldkampioene het nakijken en won zo voor de tweede keer op rij op de bult van Melden. Sophie de Boer werd uiteindelijk derde.

De Koppenbergcross leverde een fantastisch schouwspel op tussen wereldkampioene Thalita de Jong en Jolien Verschueren. De twee wisten zich meteen na de start al op de voorposten te posteren samen met onder andere Sanne Cant, Sophie de Boer en de Luxemburgse Christine Majerus.

Maar al snel, héél snel zelfs bleek duidelijk dat de tegenstand geen partij zou zijn voor de Jong en Verschueren. De twee staken er met kop en schouders bovenuit en zetten de achtervolgende groep met Majerus, Cant, De Boer en Alicia Franck, de revelatie van de dag, al snel op een achterstand van meer dan een minuut.

De twee voorin deelden daarna elk wat prikjes uit maar een echte afscheiding kwam er niet. Met z’n tweeën begonnen ze dan ook aan de finale. Verschueren draaide de asfaltweg aan de aankomst als eerste op, plaatste een versnelling en zag de Jong uiteindelijk breken. Voor Verschueren is het al haar tweede overwinning op rij op de Koppenberg al maakte wereldkampioen Thalita de Jong het haar knap lastig. Sophie de Boer finishte uiteindelijk als derde op het podium.

De Luxemburgse kampioene Christine Majerus werd knap vierde na een slopend WK op de weg in Doha. Belgisch kampioene Sanne Cant sloot uiteindelijk de top vijf.