Jolien Verschueren wil internationaal bevestigen, Loes Sels leeft ziek toe naar WK

Jolien Verschueren wil internationaal bevestigen, Loes Sels leeft ziek toe naar WK

Jolien Verschueren heeft weinig te bewijzen op het Wereldkampioenschap en hoopt allicht haar goede seizoen met een positieve noot af te sluiten op het grootste veldritevenement van het jaar. Dat is anders voor Loes Sels, die hoopt haar sukkelseizoen door gezondheidsproblemen nog recht te trekken met een goede prestatie op het Wereldkampioenschap van zaterdag.

Jolien Verschueren kan met geen beter gevoel naar een WK afzakken. Ze werd in Hoogerheide achtste en dat was meteen haar beste prestatie van het seizoen in een Wereldbeker. ”Het is altijd leuk om met een goed gevoel af te zakken naar een WK. Het is in ieder geval een enorme opsteker, ook het vertrouwen krijgt nu weer een boost”, vertelt Verschueren. ”Ik kan ook stellen dat de conditie goed is.”

Maar anderzijds is er ook sprake van stress bij Verschueren want voor de Young Telenet-Fidea renster is het haar eerste WK ooit. ”Ik weet niet goed wat ik mag verwachten en daarom speelt de stress ook een factor. Voorlopig probeer ik het nog te bekijken als een gewone wedstrijd. Ik ben in ieder geval heel blij dat ik geselecteerd ben. Er zullen weer heel wat nieuwe ervaring op mij afkomen.”

”Een specifieke plaats durf ik niet voorop stellen. Veel zal afhangen van de staat van het parcours en de weersomstandigheden. Ik doe in ieder geval mijn uiterste best en probeer een zo goed mogelijke prestatie neer te zetten. Ik hoop uiteraard op goede benen en dat ik vooral van pech gespaard mag blijven.”

Maar bijzonder aan het hele verhaal is dat Verschueren wel apart zal afzakken naar Tsjechië. ”Met de mobilhome, want het wordt een heuse trip. Ik ben blij dat mijn ouders het zien zitten om de trip dus te maken met de mobilhome. Ik heb nog nooit gevlogen en daarom heb ik dus vliegangst”, bekent ze.

De andere Belgen vlogen donderdagmorgen naar Praag.  Ze reizen van daaruit verder naar Tabor en slapen dit jaar op wandelafstand van de omloop.

Loes Sels moet ziek toeleven naar het WK

Voor Loes Sels werd het afgelopen weekend een serieuze afknapper. Zesde in Rucphen en pas twintigste in Hoogerheide. Ondermaatse prestaties maar ook hier ziet weer een oorzaak achter. Voor de zoveelste keer is Sels dit seizoen ziek. ”Ik kon twee weken goed trainen en had eindelijk het goede gevoel weer te pakken. Ik had zin in de twee wedstrijden maar uiteindelijk werd het een dikke flop.”

”Ik wist dat dat niet normaal was. Ik heb mijn klantenkaart van de dokter nog eens bovengehaald en die wist mij te zeggen dat ik bacteriën heb op de luchtwegen. Gevolg: de hele week op antibiotica en met een neusspray. Ik mag hierdoor mijn WK-ambities alweer meteen de kast inschuiven. Dit is bijzonder zuur”, klinkt het teleurgesteld.

Haar sterke zevende plaats van vorig jaar overdoen wordt bijzonder moeilijk. ”Als ik uitgeziekt ben is Tabor iets dat mij ligt. Ik hoop op slijk en vooral geen sneeuw”, al zal Sels nu wel zuur gekeken hebben bij de laatste foto’s vanuit Tsjechië. ”Maar het verschil met vorig jaar is dat ik een goede voorbereiding had, en dat is nu niet het geval. Zo word mijn zevende plaats overdoen héél moeilijk. Ik zal blij zijn met een plaats tussen de eerste vijftien.”

”Maar ik hoop uiteraard op een superdag en wie weet kan er dan weer wat extra. Ik hoop dat we als Belgische dames collectief een sterke prestatie kunnen neerzetten. We hebben Sanne Cant die in mijn ogen podiumkandidate is. Ellen moet in de top vijf kunnen eindigen en voor Jolien is het afwachten op haar eerste WK. Één ding is zeker we zijn allemaal gemotiveerd”, besluit Loes Sels.