Jolien Verschueren voelt geen druk, Sanne Cant wil titel verlengen

Jolien Verschueren voelt geen druk, Sanne Cant wil titel verlengen

Na haar overwinning op de Koppenberg van vorige week draait het plots allemaal om Jolien Verschueren. Met felicitaties hier, berichtjes daar werd het een drukke week voor ‘Jolientje’ die zo maar even uitgeroepen wordt tot topfavoriete voor het EK.

“Het kan keren”, die slagzin mag gerust geplaatst worden bij de situatie waarin Jolien Verschueren plots verkeert. Verschueren doet het goed, maar na haar overwinning op de Koppenberg, op een overtuigende manier weliswaar, is ze plots gebombardeerd tot topfavoriete.

“Ik heb genoten van die overwinning vorige week maar voor mij verandert er weinig”, blijft Verschueren bescheiden. “Ik probeer mezelf geen extra druk op te leggen. Ik moet genieten van deze deelname. Ik ben bijzonder blij dat ik geselecteerd ben, daar had ik vijf jaar geleden nooit van durven dromen.”

En dan volgt het standaard antwoord. “Iedere wedstrijd is belangrijk. Je wilt altijd presteren voor organisatoren, voor het team en voor de supporters. Iedere wedstrijd waar ik aan de start kom, probeer ik het beste van mezelf te geven. Zaterdag start ik met dezelfde opzet.”

Ligt de zandomloop Jolien Verschueren wel?22661644466_9d99876806_b

Grote kanttekening die gemaakt moet worden bij de overwinning van vorige week is dat de Koppenbergcross een zware dobber is met het nodige hoogteverschil. Het zijn op die omlopen waar Verschueren het moet doen.

En toch bewees de Young Telenet-Fidea renster in Zonhoven dat ze voor het zand niet moet terugdeinzen. “Ik heb de omloop nog niet verkend. Het klopt dat zandomlopen minder mijn ding zijn maar ik probeer hier wel aan te werken. In Zonhoven ging het goed.”

“Doordat er vrij veel zand in de omloop verwerkt zit, is dit een kolfje naar de hand van Sanne Cant. In mijn ogen is zij nog steeds de grootste kanshebster. Nikki Harris kan ook goed uit de voeten op deze omloop. En daarnaast heeft Pavla ook al bewezen dat ze de goede vorm te pakken heeft”, gokt Verschueren.

En dan schuiven we maar meteen door naar Sanne Cant. Zij moet in Huijbergen haar titel verdedigen en vindt in het Nederlandse stadje een omloop die haar moet liggen. “Ik wil mijn titel wel verlengen”, vertelt ze op Sport.be

 Sanne Cant kende vorig seizoen een superjaar met onder andere de Europese titel. Die moet ze zaterdag gaan verdedigen. De laatste test op de Koppenberg was niet slecht, maar ook niet overtuigend. “Ik maak mij vooralsnog geen zorgen”, relativeert ze.

“De Koppenberg ligt mij nu eenmaal niet. Vorig jaar lukte het ook niet op de Koppenberg en toch haalde ik een week later de Europese titel binnen. Zaterdag wil ik die trui graag behouden. Ik sta hem niet graag af”.

Cant beschikt nog niet over haar beste vorm maar piekt later op het seizoen. “Het is wel moeilijk koersen met deze conditie. Toch voel ik dat ik stilaan naar die goede vorm toegroei. Zondag op de Koppenberg was het nog knokken en strijden tot de laatste meter.”

Pluspunt is dat Cant de omloop wel kent. “Ik ken de streek, we gaan er regelmatig trainen met de ploeg. Dat is natuurlijk een voordeel. Ik denk niet dat de omloop nog veel verrassingen met zich mee zal brengen. Hopelijk kan ik zaterdag mijn tweede Europese titel grijpen”, besluit ze.