Dordrecht – Jolien Verschueren oppermachtig

Dordrecht – Jolien Verschueren oppermachtig

Geen vrouwencross in Erpe-Mere, wel eentje in het Nederlandse Dordrecht. Jolien Verschueren won daar de ‘Grote Prijs Cees Sintnicolaas’ met heel wat overmacht. Verschueren haalde het voor haar ploeggenote Fleur Nagengast en Inge Van der Heijden die als derde mee het podium opkroop.

Jolien Verschueren heeft de wedstrijd in het Nederlandse Dordrecht op haar naam geschreven. Verschueren startte bijzonder snel. De beginfase werd gekleurd door vier dames: Jolien Verschueren, Fleur Nagengast, Suzanne Verhoeven en  Inge Van Der Heijden.

Toch voelde Verschueren zich al van in het begin de sterkste. Het tempo voorin lag niet hoog genoeg voor de Telenet-Fidea renster waardoor ze zelf het hazenpad koos. Nagengast en Van Der Heijden moesten de rol lossen. Ook voor Verhoeven ging het te snel.

Voorin bleef Verschueren uitlopen en won uiteindelijk overtuigend. Nagengast op plaats twee kon Van Der Heijden nog afhouden die derde werd. Suzanne Verhoeven, vorige week nog derde in Koningshooikt viel net naast het podium. Geerte Hoeke sloot de top vijf.

Uitslag 

  1. Jolien Verschueren
  2. Fleur Nagengast
  3. Inge Van Der Heijden
  4. Suzanne Verhoeven
  5. Geerte Hoeke
  6. Mascha Mulder
  7. Susanne Meistrok
  8. Esther van der Burg
  9. Lotte Eikelenboom
  10. Lorena Wiebes

Foto: Bart Raeymaekers