Jolien Verschueren opnieuw aan het feest

Jolien Verschueren opnieuw aan het feest

Jolien Verschueren is in de winning mood. Na vorige week in Kruibeke, was de renster van Telenet-Fidea ook in Boom zaterdag weer veruit de beste. Op het podium kreeg ze het gezelschap van haar ploeggenote Ellen van Loy en de Amerikaanse Rebecca Fahringer.

Ellen van Loy nam de overtuigendste start en kreeg een kleine voorgift. Achter haar kwamen zes rensters samen, waarvoor Jolien Verschueren de sprong naar de leidster waagde. Ze slaagde er ook in en kwam bij haar ploeggenote. Even bleven ze samen, tot dat Verschueren de wedstrijd volledig in de plooi legde.

“Op de hellingen moest je steeds maar balanceren om het evenwicht niet te verliezen. Bovendien moesten we steeds vanuit stilstand de beklimmingen aanvatten wat toch wat energie kostte”, reageerde Verschueren. “Ellen Van Loy was de betere in de zandbak. Daar kon zij altijd fietsen terwijl ik moest lopen. Zo verloor ik steeds wat terrein op haar. Tot in de slotronde ik ook op de fiets bleef en zo verder afstand nam. Mijn seizoensstart was iets minder. Ik sukkelde met wat mechanische problemen maar die zijn van de baan. Het loopt stilaan beter en beter.”

Ellen van Loy werd nog solo tweede, voor de Amerikaanse Rebecca Fahringer, die zowat heel de wedstrijd op die positie reed. Githa Michiels kwam knap als vierde over de streep en bleef daarmee het Nederlandse trio Hoeke–Bakker–Van Anrooij voor.