Jolien Verschueren na Overijse ook in Mol de beste

Jolien Verschueren na Overijse ook in Mol de beste

Door een spierscheurtje geen Belgisch kampioenen Sanne Cant aan de start van de Zilvermeercross, maar wel een uitgebreid en sterk damesveld. Jolien Verschueren toonde zich net zoals in Overijse de beste dame. In het mulle zand van Mol kon ze zich in de slotfase ontdoen van de concurrentie. De rest van het podium werd gevuld met Nederlandse dames met Sabrina Stultiens op twee voor Sanne van Paassen  

We kregen een spannende wedstrijd op het strand van één van de Molse meren. Zeven rensters namen de leiding in de eerste ronde in handen. Die zeven namen waren Ellen Anderson, Loes Sels, Sanne van Paassen, Sabrina Stultiens, Laura Verdonschot, Ellen van Loy en Karen Verhestraeten.

Verschillende rensters probeerde de grote kopgroep uit te dunnen. Eerst was het de beurt aan Sanne van Paassen. Ze leek weg te rijden toen eerste achtervolgster Anderson bleef hangen, maar een knieval in het mulle zand deed de voorsprong van de Nederlandse teniet. Dat was het signaal voor Anderson om eens te proberen, maar ook zijn werd tot de orde geroepen door Jolien Verschueren, die na een slechte start vooraan kwam aansluiten.

Voorbij half koers vond Verschueren het welletjes en zette een paar keer stevig aan. De jongedame van Telenet-Fidea slaagde in haar opzet en reed beetje bij beetje weg van de rest.Achter haar bleef alleen Sabrina Stultiens over in de achtervolging. De Nederlandse, die in Mol vorig jaar won, kwam zelfs even zeer dichtbij, maar kon nooit écht in het wiel van de leidster geraken.

Zo schreef Verschueren na Overijse ook de Zilvermeercross bij op haar palmares. Sabrina Stultiens werd nog tweede. Sanne van Paassen bleef een spurtende Verdonschot en Sels voor.

In die spurt voor plek vier haalde Verdonschot het nipt van Sels. De Amerikaanse Ellen Anderson werd na een wedstrijd voorin nog zesde, voor Ellen van Loy en Joyce Vanderbeke. Bianca van den Hoek en Shana Maes vervolledigden moegestreden de top tien.

Uitslag

1. Jolien Verschueren
2. Sabrina Stultiens
3. Sanne Van Paassen
4 . Laura Verdonschot
5. Loes Sels
6. Ellen Anderson
7.  Ellen Van Loy
8. Joyce Vanderbeke
9. Bianca Van Den Hoek
10. Shana Maes