Jolien Verschueren: “Herstellen is nu de boodschap”

Jolien Verschueren: “Herstellen is nu de boodschap”

Na haar zeer goede prestatie op het Europees kampioenschap en haar winst op de Koppenberg gaat het voor Jolien Verschueren de laatste weken niet voor de wind. In Hasselt kwam ze zwaar ten val maar beet door. Ook in Spa verliep de wedstrijd niet van een leien dakje.

Na haar val in Hasselt kampte ze met pijn in haar rug en knieën. De week erna verbeet ze de pijn in Zeven en Hamme, maar een goed resultaat bleef uit.  In Francorchamps kwam ze ook ten val en weer kregen haar knieën klappen. Ik viel in een bocht en bezeerde daarbij mijn knie. Maar ik had pas door na de aankomst dat er meer aan de hand was en ging toch even naar de EHBO-post bij de aankomst. Daar verwezen me meteen door naar de dokters en ik werd nog ter plaatste gehecht.”

Door de val in Hasselt kampt ze ook met rugklachten. Heb niet echt pijn maar heb ook niet echt kracht. Terwijl dat normaal één van mijn sterkte punten is. Dus opnieuw deze week nog bezoek aan osteopaat.” Verschueren heeft een hele hoge pijngrens, dit heeft zo zijn voordelen. Anderzijds is het een nadeel want je kan je lichaam overbelasten.

Afgelopen maandag trok ze voor controle naar de dokter. “ De dokter had maar één advies en dat was rusten. De wonden aan de knieën hebben tijd nodig om te helen.” Dit weekend staan er de wedstrijden in Essen en Overijse op het programma. Vooral de laatste is haar op het lijf geschreven denk maar aan haar verbeten strijd van vorig jaar. “Vrijdag beslissen we over het weekend, herstellen is nu de boodschap. Ik hoop op een snel herstel zodat ik weer op een leuke manier van mijn sport kan genieten.”