Jolien Verschueren: “Een derde kassei zal te hoog gegrepen zijn”

Jolien Verschueren: “Een derde kassei zal te hoog gegrepen zijn”

De voorbije twee jaar reed Jolien Verschueren naar de zege op haar Koppenberg. Dit seizoen starte ze in mineur en keerde een kleine maand geleden pas terug naar het veld. Met morgen de traditioneel op 1 november de Koppenbergcross op het programma blikt ze al even vooruit.

Zowel in 2015 op de oude omloop, als in 2016 op de vernieuwde versie reed de kleine tengere Verschueren naar de zege op de bult van Melden. Morgen staan de rensters aan de start van de volledig vernieuwde versie van de Koppenbergcross anno 2017. “Ik hou heel erg van het klimwerk en kom graag naar deze wedstrijd. Zeker omdat het er eentje is uit de buurt van mijn woonplaats. Het zal, zoals altijd, weer een lastige wedstrijd worden.”

Door een val in de aanloop naar de openingscross in Eeklo miste ze zowat de eerste maand van het seizoen. Nu twee maanden later, kijkt ze met wat twijfel vooruit naar ‘haar’ wedstrijd. “Ik ga mijn uiterste best doen en kijken waar het schip zal stranden. Ik heb momenteel niet echt een zicht op hoe het nu met mijn conditie zit. Het is een beetje bang afwachten.” Ook de tegenstand is dit jaar weer gegroeid, we zagen al een heel goede Maud Kaptheijns, ook Helen Wyman en Compton mogen we niet uit het oog verliezen.

Een derde kassei is misschien te hoog gegrepen

“Met al deze tegenstand en de onduidelijkheid over mijn conditie zal een derde kassei wellicht te hoog gegrepen zijn. Ik keer tevreden terug naar huis als ik een plaats in de top tien, misschien wel de top vijf kan behalen.” Over het steilste, nieuwe stukje van de Koppenberg wou ze nog het volgende kwijt. “Met het weer zoals het nu is ben ik voor, moest het regenen ben denk ik dat het wat te lastig zou zijn. Maar het zou wel heel erg mythisch zijn” ,besluit Verschueren op de facebook van de Koppenbergcross.

Foto met dank aan Tfoto.be