Johan Jacobs topt het kampioenenpodium

Johan Jacobs topt het kampioenenpodium

De Zwitser Johan Jacobs heeft net zoals vorig jaar de afsluitende Superprestigemanche in Middelkerke gewonnen. Hij haalde het voor Eli Iserbyt. De Belgische kampioen was vorig week zwaar ziek en moest na een los achterwiel bij de start een lange inhaalrace rijden. Max Gulickx vervolledigde als derde het podium vol nationale kampioenen. Eli Iserbyt was al zeker van de eindzege met een maximum van de punten.

De juniorenwedstrijd begon meteen met een verrassing. Het wiel van Eli Iserbyt loste en hij moest als allerlaatste weer vertrekken. Jappe Jaspers zag zijn kans en sloeg een kloof. Een grote groep achtervolgers vormde zich. Thijs Wolsink maakte als eerste de sprong naar de leider. Even later volgde Johan Jacobs.

Jaspers moest zijn ploegmaten laten rijden door foutjes. Eli Iserbyt had ondertussen zijn opmars voortgezet en zat bij Max Gulickx in de achtervolging. Jacobs liet op zijn beurt Wolsink achter en sloeg een grote kloof.

Johan Jacobs liet wat achter hem gebeurde niet aan zijn hart komen en ging net zoals vorig jaar aan de haal met de zege. Eli Iserbyt rukte nog op naar de tweede plaats, terwijl Max Gulickx als derde het podium vol nationale kampioenen vervolledigde. Thijs Wolsink -lang mee aan de leiding- werd nog vierde na kettingproblemen. Alessio Dhoore reed een sterke wedstrijd en kwam als vijfde over de meet, voor Briek Hermans en Jappe Japsers.

Uitslag

1. Johan Jacobs
2. Eli Iserbyt
3. Max Gulickx
4. Thijs Wolsink
5. Alessio Dhoore
6. Briek Hermans
7. Jappe Jaspers
8. Jarne Driesen

Eindklassement

1. Eli Iserbyt
2. Johan Jacobs
3. Maik Van Der Heijden