Jinse Peeters spurt vijf minuten achter Bex: “De samenwerking liep stroef”

Jinse Peeters spurt vijf minuten achter Bex: “De samenwerking liep stroef”

Nathalie Bex gaf haar collega juniore afgelopen zondag tijden het Belgisch kampioenschap in Hooglede-Gits het nakijken. De Limburgse reed al na zeven kilometer weg en kwam met een monstervoorsprong van meer dan vijf minuten solo over de meet.

Voor de rest van het deelnemersveld zat er niet meer in dan spurten voor het zilver en brons. “Toen Bex vertrok hebben we de kloof nog proberen te dichten”, reageerde Jinse Peeters. “De samenwerking in het peloton liep echter moeizaam, waardoor Bex steeds verder wegreed.”

Peeters probeerde nog regelmatige gedurende de zeven ronde lange wedstrijd met enkele andere dames een aanval op poten te zetten, maar dat was zonder resultaat. “Ditte Lenseclaes (die in de eerste ronde ook de aanstookster was van Bex’ ontsnapping, red.) probeerde bij de laatste passage over de Gitsberg een gaatje te slaan”, ging Peeters verder.

“Het peloton reageerde niet meteen, maar ik wist dat ik iets moest doen, anders bleef enkele de derde plaats nog over. Ik begon dan ook al vroeg aan mijn spurt met Marjon (Claus, red.) in mijn wiel.” Lenseclaes viel op de hellende aankomststrook nog stil. “We gingen haar nog voorbij, maar voor de streep kwam Marjon me voorbijgesneld waardoor ik derde werd.”

Jinse Peeters is deze zomer, met succes, erg actief op de weg. “Ik wist dat als alles perfect liep een podium erin zat, maar dat het me toch weer lukte is een verrassing”, klonk de renster van Balen BC meer dan tevreden.

Focus op school

Het eerste luik van het wegseizoen zit er nu op voor Peeters. “Tijdens mijn examens neem ik even wat rust om me zo te focussen op school. Hierna zal ik weer rustig opbouwen om zo hopelijk nog een mooi najaar te kunnen rijden. Tot eind augustus zal ik te zien zijn op de weg en dan volgt mijn voorbereiding op mijn veldritseizoen”, besloot ze.

Bij de mannen junioren kleurden enkele veldrijders ook mee de koers. Alex Colman en Yentl Bekaert kropen mee in de ontsnapping van de dag, maar moesten in de finale vooraan afhaken door respectievelijk pech en buikkrampen.

Foto – Martine Verfaillie