Jinse Peeters naar Pauwels Sauzen-Vastgoedservice

Jinse Peeters naar Pauwels Sauzen-Vastgoedservice

Jinse Peeters maakt de overstap naar Pauwels Sauzen-Vastgoedservice. Als eerstejaars belofte zal ze er de ploegmaat van Jolien Verschueren worden. Voor Peeters is dit een hele mooie stap in haar carrière.

Jinse Peeters reed als junior een mooie campagne in het veld. Zo werd op de laatste Belgische kampioenschappen tweede en derde. Peeters komt in de ploeg haar twee neven Rob en Yannick tegen. “Leuk om samen in de ploeg te zitten.”  Teammanager Geert Vanhoof is echter duidelijk: “Het is echter niet omdat ze de naam Peeters draagt, dat we haar gaan ondersteunen. Wel omdat ze talent heeft.”

Voor haar is deze stap een logische doorstroming nadat ze haar opleiding kreeg bij opleidingsploeg Acrog Balen BC. “Ik ben blij dat ik de kans krijg om hier door te gaan. Ik kon naar andere ploegen gaan, maar de omkadering is hier heel goed. Dit is een belangrijke stap om beter te worden. Hier zal ik veel meer bijleren en sneller kunnen doorgroeien.”

Binnen de ploeg zal ze ploegmakker van Jolien Verschueren worden. “Ik kijk ernaar uit om samen met haar te trainen. Normaal zit ik altijd alleen op de fiets. Van een renster als Jolien zal ik veel kunnen bijleren.” Ze reed bij de junioren al mee met de dames elite. Nu als eerstejaars belofte heeft ze een doel. “Ik ambieer een plaats in de top-tien in een A-cross en een goede uitslag in de klassement crossen” ,aldus Peeters op de site van haar nieuwe ploeg.

Foto met dank aan Joeri de Coninck