Jinse Peeters en Jara Noël vechten verbeten strijd uit in Wiekevorst

Jinse Peeters en Jara Noël vechten verbeten strijd uit in Wiekevorst

In Kessel was het Manon Bakker die bij de dames jeugd met de zegeruiker naar huis ging. Achter haar vochten Jinse Peeters en Jara Noël een verbeten strijd voor de derde plaats. Afgelopen zondag in Kessel waren het weer Peeters en Noël die streden, deze leer voor de zege. Na een spannend duel was het Peeters die beter spurtte dan Noël. Dorien Hoog Antink mocht als derde mee het podium op.

Vanaf de start zaten Peeters en Noël in elkaars wiel. Ze draaiden samen het bosje in maar bij het uitdraaien kwam Jinse Peerters ten val.  Ik was even niet geconcentreerd aan het fietsen en kwam hard ten val. Door mijn val moest ik mijn achtervolging inzetten. Ik kon terug vooraan geraken waardoor ik helemaal terug in de wedstrijd kwam” , klonk het bij Peeters.

Na de tweede ronde vonden beide dames elkaar terug en begon er een verbeten strijd voor de overwinning. Ronde na ronde bekampten ze elkaar. Dan weer was het Peeters die een gaatje sloeg, waarna Noël weer aansloot. Even later kon Noël weg geraken maar dan sloot Peeters weer aan. Bij het ingaan van de laatste ronde maakte ze een fout waardoor ik een vijftal seconden bonus had maar die reed ze weer dicht. In de sprint maakte ik de fout om als tweede op te draaien en zo strandde ik in het wiel” ,doet Noël haar verhaal.

Beide dames zijn echt aan elkaar gewaagd

De voorbije weken werd duidelijk dat beide dames aan elkaar gewaagd zijn en dat beseffen ze zelf ook.  “Jinse Peeters is wel wat sterker en sneller en ik ben dan weer technischer”, vertelde Jara Noël. Ook Jinse Peeters is ervan overtuigd dat ze aan elkaar gewaagd zijn. Ja zeker en vast. Vorig jaar kon ik Jara Noël moeilijk bijhouden. Ik heb erg hard gewerkt in de zomer en ben hier pakken sterker uitgekomen. Dit wordt nu in de wedstrijden ook beloond met tot nu toe al twee podiumplaatsen.”

 Jinse Peeters hoopt de komende weken nog podiumplaatsen te kunnen pakken en zo ook haar goede vorm te behouden. Jara Noël is dan weer vooral opzoek naar een beter gevoel tijdens de wedstrijden. Lissette Schoon komt door haar deelname aan al de voorbije manches aan de leiding van het dames jeugd klassement.

WIE_1839