Jeugdtour Limburg: Nieuw jeugdklassement in Limburg met steun van Start-box

Jeugdtour Limburg: Nieuw jeugdklassement in Limburg met steun van Start-box

Net voor de start van het Limburgse aspirantenseizoen houdt Cycling Vlaanderen Afdeling Limburg in samenwerking met de Limburgse jeugdteams en organisatoren een nieuw klassement boven het doopvont. “Met de ‘Jeugdtour Limburg’ hopen we het Limburgse jeugdwielrennen een extra boost te geven”, vertelde voorzitter van de Limburgse jeugdcommissie Brecht Toelen. Ook Start-box.be ondersteund dit klassement.

Het klassement kwam tot stand door het aangeven van Sport en Moedig Genk. “We vonden dat er te weinig gebeurde voor het jeugdwielrennen in Limburg en zijn met ons idee naar Cycling Vlaanderen afdeling Limburg gestapt”, deed voorzitter Benny Schurgers zijn verhaal.

De Limburgse afdeling juichte dit initiatief toe. “We waren meteen enthousiast”, ging Toelen verder. “Dit is wat het wielrennen in Limburg anno 2017 moet zijn in mijn ogen, een samenwerking tussen teams, organisatoren en het Limburgse bestuur. Het was allemaal kort dag, maar we hebben een degelijk klassement op poten kunnen zetten.”

Zes wedstrijden

Zes aspirantenwedstrijden behoren tot het klassement in 2017. De vijf beste resultaten tellen mee voor het regelmatigheids-, spurt- en bergklassement. Ook de meisjes worden niet vergeten. Voor hen werd een aparte rangschikking voorzien. Er zullen mooie prijzen te winnen zijn en na elke wedstrijd krijgt de leider van elk klassement ook een trui geschonken door Bioracer.

Zes wedstrijden? “We hebben er inderdaad voor gekozen om zes van de veertien aspirantenwedstrijden in Limburg op te nemen in het klassement dit jaar. Zie het als een proefproject, maar het wil niet zeggen dat de andere organisatoren in de kou blijven staan. Elk jaar wordt er geroteerd in de organisaties, zodat gespreid over enkele jaren iedereen die wil aan de beurt komt.”

Kalender

21 MEI – Koersel
28 MEI – Sint-Martens-Linde
16 JUL –  Groot-Gelmen
13 AUG – Berg-Tessenderlo
10 SEP – Leopoldsburg
17 SEP – Genk

Website: www.jeugdtourlimburg.be