Jeugdrenners verdelen prijzen in drie b-crossen

Jeugdrenners verdelen prijzen in drie b-crossen

Het was een drukke dag in het b-circuit vandaag. Er stonden vandaag, naast Diegem, maar liefst drie b-crossen op het programma. In Balegem, Jabbeke en Sint-Lambrecht-Herk verdeelden de nieuwelingen en junioren de prijzen.

Limburg boven bij de junioren in Sint-Lambrecht-Herk

12434721_485081721677284_2051539508_nVeel Limburgse crossen zijn er niet meer, maar in Sint-Lambrecht-Herk stond er vandaag nog eens één op het programma. Nota bene ging de zege bij de junioren naar een Limburger.

“Bij de start stond ik al direct geparkeerd in de modder en moest ik al lopende verder”, vertelde Pieter-Jan Vliegen. Hij kon goed opschuiven en nestelde zich in de tweede ronde in het wiel van Glenn Eestermans. “In de bocht na de zandbak maakte ik jammer genoeg een slippertje, waardoor hij een tiental meters voorsprong kreeg. Samen met Sander Lemmens en Robbe Konings probeerde ik de kloof te dichten.”

Door een springende passage aan de balkjes moesten Lemmens en Konings lossen. Toen Eestermans ook nog eens van fiets wisselde, maakte Vliegen definitief de aansluiting vooraan. “Ik wist dat ik niet mocht wachten op de spurt en ging voor de balkjes resoluut aan de leiding. Ik sprong en hij niet waardoor ik een drietal meter voorsprong had. Ik heb alles gegeven en zag hem pas terug na de meet.”

Glenn Eestermans werd nog tweede, terwijl Sander Lemmens het podium vervolledigde. Bij de nieuwelingen ging de zege naar Arno Van Den Broeck. Hij haalde het van Vince Van Den Eynde en Jens Clynhens.

Solo’s in Balegem en Jabbeke

12436125_10205732842024364_2044057921_nVito Breat was de beste nieuweling in Balegem. Hij haalde het van Dolf Pemen en Jelle Vermoot. De oudste van de gebroeders Pemen, Diederik, wist bij de junioren wel te winnen. Wannes Defour en Fabio Verberckmoes vervolledigden daar het podium. Aurelie Vermeir en Tine Vandenheede waren de beste dames.

In Jabbeke greep Arno Debeir zijn tweede zege in evenveel dagen. De junior rekende af met Mauri Vansevenant en Julian Siemons. Niels Vandeputte bezorgde Enertherm-BKCP dan weer een zege. Hij haalde het van Gerben Kuypers en Andres Verdonck. Jara Noël (foto) en Axelle Bellaert wonnen bij de dames.