Jessika Timmermans neemt moedige beslissing: “Ik ga verder studeren”

Jessika Timmermans neemt moedige beslissing: “Ik ga verder studeren”

Jessika Timmermans neemt afscheid van het veldrijden. Timmermans begon pas op 34-jarige leeftijd met veldrijden. Evident was dat niet, maar toch deed Timmermans het niet al te slecht. Vorige zomer werd ook het wegwielrennen belangrijker en kreeg Timmermans een plaatsje in het Autoglas Wetteren Cycling Team.

De Limburgse Jessika Timmermans neemt afscheid van de veldritsport. Timmermans begon drie jaar geleden nadat ze eerder al op recreatief niveau actief was. “Na een periode van oververmoeidheid heb ik keuzes moeten maken”, licht Timmermans de beslissing toe. “De combinatie werk-crossen was niet langer mogelijk. Ik ga nu verder studeren.”

“Ik ben blij dat ik het ooit geprobeerd heb, maar nu is het afgelopen. Uiteraard is dit geen definitief afscheid. Wedstrijden zal ik niet meer afwerken maar ik blijf recreatief fietsen en lopen. Ik hoop ook nog mountainbikemarathons te kunnen afwerken.”

Timmermans werkte vaak héél wat A-veldritten af en werd Limburgs kampioene mountainbike. Deze zomer koerste ze ook veel op de weg voor het Autoglas Wetteren Cycling Team. Vorig jaar in Ronse volgden we Timmermans nog een dag. De reportage kan je hier herbekijken.