Jens Dekker opnieuw de beste in Zonhoven

Jens Dekker opnieuw de beste in Zonhoven

Het werd één groot feestje voor Enertherm-BKCP. Jens Dekker liet in de voorlaatste ronde van de juniorenwedstrijd zijn ploeggenoot Jappe Jaspers achter in het zand van Zonhoven. Victor Vandebosch vervolledigde na een enorm sterke tweede wedstrijdhelft het podium.

Jens Dekker nam een kanonstart, maar werd al snel voorbij gegaan door zijn ex-ploegmaat Mitch Groot. Het was ook Groot die als eerste de kuil in dook, met Dekker en Colman in zijn spoor.

Na de eerste passage door de zandput vond Jens Dekker het tijd om een keer zijn benen onder spanning te zetten. De Nederlander reed op zijn kousenvoeten weg van de rest. Jappe Jaspers ging meteen in de tegenaanval.

Toen Dekker een foutje maakte in de tweede afdaling van de kuil kon Japsers aansluiten. Bijna heel de wedstrijd reden ze broederlijk in elkaars wiel. Achter het duo veranderde de posities voortdurend.

Ontketende Victor Vandebosch

Lang waren Jarne Driesen en de Fransman Quentin Navarro de eerste achtervolgers, maar in de derde laatste ronde werden zij voorbijgesneld door een ontketende Victor Vandebosch. De tweedejaars van Enertherm-BKCP ontbond zijn duivels en reed in één ronde tijd van positie tien naar drie.

Ondertussen had Dekker vooraan Jaspers weer achtergelaten. De Nederlander, die gisteren nog won in het Nederlandse Lierop, reed solo naar de meet. Jappe Japsers werd nog tweede, terwijl Vandebosch het feestje voor Enertherm-BKCP compleet maakte met plaats drie.

Seppe Rombouts reed traditioneel een sterke tweede wedstrijdhelft en leek zelfs nog even tot bij Vandebosch te geraken, maar moest tevreden zijn met de vierde plaats. De jongste Vandebosch, Toon, werd nog vijfde voor Driesen en Navarro.

Voorlopige uitslag

1. Jens Dekker
2. Jappe Jaspers
3. Victor Vandebosch
4. Seppe Rombouts
5. Toon Vandebosch
6. Jarne Driesen
7. Quentin Navarro
8. Florian Vermeersch
9. Mitch Groot
10. Gianni Siebens