Jens Dekker ook de beste in Hoogstraten

Jens Dekker ook de beste in Hoogstraten

Jens Dekker zal volgende week zaterdag in Middelkerke als winnaar van de Ridley Cup voor junioren worden gehuldigd. In Hoogstraten pakte de wereldkampioen opnieuw uit met een lange solo, goed voor zijn vierde dagzege in de Ridley Cup. Op het podium werd hij geflankeerd door Florian Vermeersch en Seppe Rombouts.

Jappe Jaspers, al het hele seizoen in strijd met Dekker, werd pas zesde in Hoogstraten. In het allerbeste geval – de junioren moeten voor de eindstand één resultaat laten vallen – kan hij nog op gelijke hoogte van Dekker komen, maar dan nog blijft de Nederlander hem voor op basis van het aantal dagzeges. Dekker moet komende zaterdag dus enkel aan de start komen om zekerheid te hebben over eindwinst.

“Goed dat ik nu al zeker ben, want ik weet op dit moment echt niet of ik volgende week een resultaat zal kunnen neerzetten”, zei de wereldkampioen met een pijnlijke grimas op het gezicht. “Ongeveer halverwege de wedstrijd knalde ik hard tegen een paaltje. Mijn rechter dijbeen is serieus geraakt, het was in de tweede wedstrijdhelft echt moeilijk om met dat been nog kracht te zetten. Het wordt afwachten hoe dit de komende dagen zal evolueren.”

Florian Vermeersch knap tweede

Op het moment van dat incident had Dekker al meer dan een halve minuut voorsprong op zijn dichtste belagers. Dat waren in volgorde Vermeersch, Rombouts, Toon Vandebosch en Thymen Arensman. Belgisch kampioen Jaspers zat als zesde nog verderop. Na zijn val moest Dekker nauwelijks wat van zijn voorsprong prijsgeven. Vermeersch hield als eerstejaars knap stand op de tweede plaats.

“Het einde van mijn seizoen is mooi”, stelde Vermeersch. “Het WK viel tegen als gevolg van rugklachten, maar we hebben de oorzaak gevonden en verholpen. Ik ben blij dat ik mijn waarde kan tonen in de laatste wedstrijden van het seizoen. Dat belooft voor mijn tweede jaar als junior, al is het nog lang. Eerst moet ik nog zonder blessures de zomer zien door te komen.”

Het seizoen van Dekker is een compleet succesverhaal. Hij werd Nederlands kampioen, pakte de wereldtitel en won met Wereldbeker en nu de Ridley Cup ook de twee klassementen bij de junioren. “Vooraf mikte ik vooral op de kampioenschappen en wilde ik in de klassementen in de top drie finishen. Dat ik het allemaal win, is natuurlijk schitterend. Mijn conditie is nog steeds optimaal. Eigenlijk wilde ik in Zolder mijn piek bereiken, maar door ziekte twee weken eerder moest ik mijn planning ietwat aanpassen. Zo heb ik nu een nog beter gevoel dan vorige week.”

Bron: Superprestigecyclocross.be