Jens Dekker naar zege en leidersplaats in Koksijde

Jens Dekker naar zege en leidersplaats in Koksijde

De Nederlander Jens Dekker heeft in Koksijde met gelijke punten en evenveel zeges de leidersplaats overgenomen van Jappe Japsers. De Europese kampioen kwam voor half koers aan de leiding en reed vlot weg van de rest. Jappe Japsers en Mitch Groot vervolledigde het podium.

De wedstrijd begon met een klapper. De snel gestarte Seppe Rombouts ging in de eerste bocht onderuit en nam in zijn val Jappe Jaspers mee. Mitch Groot profiteerde ondertussen van zijn goede start en ging vol in de aanval. De Nederlander had al snel twintig seconden voorsprong op de eerste achtervolger Jens Dekker. Niet ver daarachter zaten Jappe Jaspers en eerstejaars Florian Vermeersch. Groot bekocht zijn snelle start en werd voorbijgesneld door Jens Dekker.

De Europese kampioen bouwde met enkele stevige versnellingen zijn voorsprong verder uit. Achter hem troepten alles samen. Bij het ingaan van de laatste ronde streden Groot, Jasper, Vermeersch, Toon Vandebosch en de Fransman Tanguy Turgis voor de laatste podiumplaatsen.

Aan Dekker was niets te doen en hij kwam met vierentwintig seconden voorsprong als eerste over de meet. Jappe Jaspers won de strijd van Mitch Groot nog voor plek twee. De Fransman Turgis viel net naast het podium, voor de Zwitser Kevin Khun. Eerstejaars Toon Vandebosch en Florian Vermeersch trokken ook in het Koksijdse zand hun sterke lijn door met plaatsen zes en zeven. Thymen Arensman, ook eerstejaars, werd achtste.

Belgen doen het goed 

Ook de andere Belgen kwamen zeer strek voor de dag. Alessio Dhoore bevestigde zijn selectie met een negende plaats. Seppe Rombouts vocht na zijn val nog terug naar de dertiende plaats, net voor Jarne Driesen, gevallen en lekke band, en Jari De Clerq.  Jarno Liessens, lek in de laatste ronde, knokte van de achterste rij naar plaats vijftien. Victor Vandebosch werd nog zestiende, Andreas Goeman negentiende en Yentl Bekaert twintigiste.

Gianni Siebens gaf op en Alex Colman had na driedubbele pech geen fietsen meer. “Eerst in de opwarming mijn schifter kapot, dan in de wedstrijd gevallen en nog een schifter kapot. Vervolgens rijd ik een bergje op en knalt er iemand in mijn achterversnelling en was mijn pad kapot”, vertelde Colman die op positie acht doorkwam na een startpositie op de laatste rij .

Uitslag

1 DEKKER Jens
2 JASPERS Jappe
3 GROOT Mitch
4 TURGIS Tanguy
5 KUHN Kevin
6 VANDEBOSCH Toon
7 VERMEERSCH Florian
8 ARENSMAN Thymen
9 DHOORE Alessio
10 CRISPIN Mickael
11 ROMBOUTS Seppe
12 DRIESEN Jarne
13 DE CLERCQ Jari
15 LIESSENS Jarno
16 VANDEBOSCH Victor
19 GOEMAN Andreas
20 BEKAERT Yentl