Jens Dekker laat concurrentie alle kleuren van de regenboog zien

Jens Dekker laat concurrentie alle kleuren van de regenboog zien

Jens Dekker heeft zijn splinternieuwe wereldkampioenentrui extra glans gegeven. De Nederlander reed zowat van start tot finish aan de leiding op het recreatiedomein De Ster in Sint-Niklaas. Eerstejaars Florian Vermeersch kon Reno Bauters nog afhouden voor de tweede plaats.

Jappe Jaspers mocht door technische problemen bij de start meteen zijn zegekans opbergen. Jens Dekker trok zich weinig aan van de pech van zijn ploegmaat en ontwikkelde meteen een verschroeiend tempo. Eerstejaars Florian Vermeersch probeerde de wereldkampioen even te volgen, maar moest al snel zijn meerdere erkennen.

Achter de dominante Dekker, waren het lang Toon Vandebosch en Florian Vermeersch op plekken twee en drie. Het duo werd echter op de hielen gezeten door Jari De Clerq en Reno Bauters. De jongste Vandebosch werd na een foutje ver teruggeslagen, terwijl Bauters de aansluiting vond bij Vermeersch.

Dekker had ondertussen al bijna anderhalve minuut voorsprong en nam dan ook ruim de tijd om zijn eerste overwinning in de wereldkampioenentrui te vieren. Vermeersch kon standhouden op de tweede plaats, terwijl Bauters meer dan tevreden was met de derde plaats.

Uitslag

1. Jens Dekker
2. Florian Vermeersch
3. Reno Bauters
4. Jari De Clerq
5. Mathijs Wuyts