Jens Dekker knalt na blessure naar de snelste tijd op DK tijdrijden

Jens Dekker knalt na blessure naar de snelste tijd op DK tijdrijden

Half maart stootte Jens Dekker zijn knie tegen zijn stuur, heel onschuldig op het eerst zicht, maar niet leek minder waar. Het leek op een gewone blauwe plek en daarom dacht de renner van Enertherm-BKCP ook niet dat er een zware blessure zou achter schuilen.

Door aanslepende pijn ging Dekker dan toch op zoek naar een diagnose. “Eerst leek het op een spierscheur, maar elke keer dat het over bleek te zijn kwam het echter weer terug”, deed Dekker zijn verhaal. “Ik ging langs bij een andere sportarts en die stelde vast dat het om een geïrriteerde zenuw zou gaan.”

Om terug te kunnen fietsen zonder pijn veranderde Jens Dekker zijn fietspositie. “Doordat ik mijn zadel iets lager zette en mijn schoenplaatjes heb veranderd kan ik nu weer pijnvrij trainen.”

Afgelopen dinsdag stond hij aan de start van het District kampioenschap tijdrijden. “Ik had nog niet echt veel verwachtingen. Ik reed ook nog lang niet op mijn niveau en ik hielde me het grootste deel van de tijdrit dan ook vrij rustig. Enkel in het laatste gedeelte ging ik helemaal voluit.”

“Ik kwam helemaal kapot over de finish en lag zelfs twee minuten in het gras, maar ik had wel de snelste tijd. Er strandde nog iemand op enkelen honderdsten, maar niemand wist er nog over te komen. Ik ben natuurlijk heel erg tevreden met mijn overwinning ondanks dat ik nog niet in vorm ben. Nu probeer ik toe te werken naar het NK tijdrijden maar natuurlijk liggen mijn doelen in het veldritseizoen”, aldus de renner uit Drenthe.