Jens Clynhens zet door ondanks vroege pech

Jens Clynhens zet door ondanks vroege pech

Er vielen heel wat slachtoffers op het fort van Koningshooikt. Door de modder en zware omstandigheden namen veel renners een ‘verfrissende’ modderduik, maar ook het materiaal kwam onder druk te staan. Voor nieuweling Jens Clynhens liep het al vroeg mis in de wedstrijd.

Door de startvolgorde op nationale ranking stond hij op de derde startrij. “Ik kende een prima start en dook als zevende het veld in”, deed hij zijn relaas. De provinciale kampioen ging vlot mee, tot het noodlot toesloeg. “In het begin van de tweede ronde liep mijn tube eraf. Hierdoor moest ik te voet naar de materiaalpost, helemaal aan de andere kant van de omloop. Uiteindelijk kon ik na een tip van een supporter mijn tube er nog terug optrekken en op de fiets verder naar de post.”

Daar was zijn vader al op de hoogte en kon hij snel wisselen. Clynhens liet zijn hoofd niet hangen en zette nog door. Vanuit een verloren geachte positie schoof hij nog op naar plaats twintig. “Deze wedstrijd zo snel mogelijk vergeten en mijn blik richten op Neerpelt volgende week”, klonk het vastberaden.